Instagram /cozy_linen & Instagram /whimsywhit
Instagram /cozy_linen & Instagram /whimsywhit
14|04|2017 12:04
SHARE
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι -3 πρωτότυποι τρόποι να διπλώσεις πετσέτες και χαρτοπετσέτες


Αν το φετινό Πάσχα αποφάσισες να το γιορτάσεις παραδοσιακά στο δικό σου σπίτι με συγγενείς και φίλους, τότε ως καλή οικοδέσποινα έχεις προετοιμαστεί για να βάλεις όλη σου τη μαεστρία στο τραπέζι, γύρω από το οποίο θα απολαύσετε τις αλμυρές και γλυκές σου δημιουργίες.

Ομως πέρα από τα φαγητά, τα κόκκινα αυγά και τα τσουρέκια, που θα κλέψουν τις εντυπώσεις των καλεσμένων σου, δεν θα πρέπει να παραμελήσεις τη διακόσμηση του τραπεζιού ώστε να του δώσεις πασχαλινό, χαρούμενο και εορταστικό χαρακτήρα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα είναι υπερβολικό ή ξεπερασμένο.

Μια πρωτότυπη ιδέα για να το πετύχεις, πέρα από να στρώσεις τα κλασικά τραπεζομάντιλα , είναι να στολίσεις τα ακριβά σου σερβίτσια με πετσέτες που θα διπλώσεις με τρόπο ώστε να πάρουν τη μορφή λαγού ή καλαθιού.

Και φυσικά δεν χρειάζεται να έχεις ταχυδακτυλουργικές ικανότητες!

Με τη βοήθεια των παρακάτω βίντεο σου παρουσιάζουμε τα βήματα για να κάνεις δημιουργική εξάσκηση λίγες ώρες πριν το στολισμό του πασχαλινού τραπεζιού.

  • Δες πώς θα φτιάξεις αυτιά λαγού με μια πετσέτα, όπου στο κέντρο της μπορείς να τοποθετήσεις το κόκκινο αυγό κάθε καλεσμένου σου.

 

 

  • Δες πώς θα διπλώσεις τη χαρτοπετσέτα για να φτιάξεις ένα πασχαλινό καλαθάκι.

 

 

  • Δες πώς θα δώσεις στις χαρτοπετσέτες σου τη μορφή λαγού.