shutterstock
shutterstock
03|08|2017 08:48
SHARE
ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ

Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις το φούρνο μικροκυμάτων


Είναι μια από τις πλέον απαραίτητες οικιακές συσκευές. Ο φούρνος μικροκυμάτων λύνει το καθημερινό πρόβλημα των περισσότερων ανθρώπων που εργάζονται πολλές ώρες και αδυνατούν να μαγειρέψουν ένα φρέσκο γεύμα, αφού με αυτόν μπορεί κανείς να ζεστάνει το φαγητό της προηγούμενης ημέρας σε ελάχιστο μάλιστα χρόνο και να το απολαύσει.

Η τακτική αυτή του χρήση όμως σημαίνει πως αφενός λερώνεται πολύ εύκολα στο εσωτερικό του, αφετέρου δε, δεκάδες μικρόβια είναι πιθανό να συγκεντρώνονται στις επιφάνειες του, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι για την υγεία.

Για να απαλλαγείτε από όλα αυτά και να τον απολυμάνετε δεν χρειάζεται να τρίβετε με τις ώρες, μιας και βρήκαμε τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο που το μόνο που απαιτεί είναι μερικά υλικά που υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Θα χρειαστείτε ένα καθαρό μπολ που μπορεί να μπει στο φούρνο μικροκυμάτων, οδοντογλυφίδα, ξύδι, νερό και ένα σφουγγάρι.

Πώς θα καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων;

  • Βάλτε στο μπολ ίσες ποσότητες από ξίδι και νερό.
  • Ρίξτε στο μπολ μια οδοντογλυφίδα και αφού τοποθετήσετε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε το σε λειτουργία για ένα λεπτό.
  • Στη συνέχεια, βγάλτε το μπολ και σκουπίστε τα τοιχώματα του φούρνου με το καθαρό σφουγγάρι τρίβοντας απαλά.
  • Σκουπίστε το εσωτερικό του φούρνου με ένα καθαρό πανί.

Ο τρόπος αυτός είναι στην ουσία ο καθαρισμός με τη δημιουργία ατμού. Πρόκειται για έναν ανέξοδο τρόπο να γυαλίσει σαν καινούριος ο φούρνος μικροκυμάτων και να απομακρυνθούν ξεραμένα υπολείμματα τα οποία μαλακώνουν αλλά και να εξουδετερωθούν οι οσμές.