DesignIsThis: Εδώ η τέχνη συναντά τον βιομηχανικό σχεδιασμό | 0 bovary.gr
DesignIsThis: Εδώ η τέχνη συναντά τον βιομηχανικό σχεδιασμό | 0 bovary.gr
ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ CONCEPT STORE

DesignIsThis: Εδώ η τέχνη συναντά τον βιομηχανικό σχεδιασμό


Το DesignIsThis διεκδικεί σίγουρα μια θέση ανάμεσα στα πιο πρωτότυπα και ενδιαφέροντα καταστήματα που μπορεί να βρει κάποιος στο internet. 

Οι ηλεκτρονικές αγορές έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια και σίγουρα πρόκειται για έναν θαυμαστό νέο κόσμο, καθώς μπορούμε από την άνεση του σπιτιού να ανακαλύψουμε μια πληθώρα από ιδέες και πρωτοποριακά προϊόντα από κάθε άκρη της γης. Έτσι ο χώρος αυτός προσφέρεται για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών με αποδέκτη ένα παγκόσμιο κοινό. 
Μια τέτοια ιδέα είναι και το DesignIsThis.com, ένα ηλεκτρονικό concept store που προσεγγίζει την θεματολογία «βιομηχανικό design» σε όλο της το φάσμα διαθέτοντας μια πληθώρα στυλάτων επιλογών, από ογκώδη έπιπλα, έως μικρά κοσμήματα.
Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο κατάστημα που προσφέρει μια εντυπωσιακή ποικιλία από φαινομενικά ετερόκλητα αντικείμενα, τα οποία έχουν κοινό παρονομαστή την ποιότητα και το ανατρεπτικό design. Από είδη διακόσμησης, έως έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές η ακόμη και αξεσουάρ ένδυσης, η συλλογή αντικειμένων που θα βρει κανείς DesignIsThis είναι μια δυναμική συνεχής αισθητική αναζήτηση.

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, κυρίου Ανδρέα Ρεκόπουλου «Πρόκειται για ένα μικρό μουσείο σύγχρονου design, του οποίου τα εκθέματα μπορείτε να αγοράσετε».
Πολλά από τα σχέδια που θα βρείτε στην συλλογή του DesignIsThis έχουν βραβευτεί με τα πιο σημαντικά βραβεία βιομηχανικού σχεδιασμού όπως το Red Dot Design Award, το IF Design Award, το IDEA International Design Excellence Award, και το GOOD DESIGN award. Επίσης ένας μεγάλος αριθμός αυτών των αντικειμένων κοσμούν ως εκθέματα τις συλλογές διάσημων μουσείων τέχνης και design ανά τον κόσμο. Όπως το MoMA της Νέας Υόρκης, το Design Museum του Λονδίνου, το Red Dot Design Museum στην Σιγκαπούρη, και άλλους υψηλού επιπέδου πολιτιστικούς χώρους.
Αυτό είναι και το ειδοποιό στοιχείο που ενοποιεί την γκάμα προϊόντων του «αλλόκοτου» αυτού καταστήματος. Είναι χρηστικά ειδή, που ταυτόχρονα αποτελούν μικρά έργα τέχνης

Πρόκειται για αντικείμενα που συχνά ακροβατούν ανάμεσα στο εικαστικό και στο χρηστικό, με τα όρια μεταξύ των δύο να είναι εντελώς ρευστά.

Επειδή όμως «μια εικόνα αξίζει όσο 1000 λέξεις» απολαύστε παρακάτω μερικά αντιπροσωπευτικά κομμάτια που ξεχωρίσαμε τα οποία παντρεύουν ιδανικά την τέχνη με το design. 

Ο καθρέπτης Fendo της ανατρεπτικής εταιρίας Mogg είναι ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό αντικείμενο που έχει καταβολές από μουσειακή θεματική έκθεση και μεταφέρει ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για τα ζώα που αφανίζονται.

Το σακίδιο Nile της Γαλλικής Côte&Ciel σχεδιάστηκε από τον πολυβραβευμένο Damir Doma. Είναι ένα αξεσουάρ ένδυσης που υιοθετεί αρχιτεκτονικά στοιχεία και τα εντάσσει στο πεδίο της μόδας.

Σαν να ξεπήδησε μέσα από κόμικ, το επιδαπέδιο φωτιστικό Mañana που σχεδίασε η Marie-Louise Gustafsson για την Design House Stockholm μοιάζει να χαλαρώνει στον τοίχο σας. Οι λεπτές του γραμμές που είναι σαν σχεδιασμένες με μολύβι ολοκληρώνουν την αίσθηση του σκίτσου που αποπνέει. 

Το σετ σερβιρίσματος Palazzo της Ιταλικής Seletti προσφέρει μια διαφορετική αισθητική στην κουζίνα σας εμπνευσμένη από προσόψεις παλάτσο και την αρχιτεκτονική της Αναγέννησης. 

Τα κοσμήματα της Ταϊβανέζικης Moorigin αντικατοπτρίζουν την αγνότητα και μοναδικότητα της φύσης, αλλά και την αρμονία των μαθηματικών. Ο απολύτως μίνιμαλ σχεδιασμός τους διαθέτει μια μοναδική διακριτική κομψότητα, χαρακτηριστική της σχολής Design των χωρών της άπω ανατολής που έχει ως βάση την αφαίρεση και την λεπτότητα.