Shutterstock
Shutterstock
25|09|2017 14:43
SHARE
COZY VIBES ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Το αξεσουάρ που κάνει και την πιο παλιά κουζίνα, να φαίνεται όμορφη


Το φθινόπωρο προστάζει cozy διακοσμητικές πινελιές στο σπίτι.

Μικρές αλλαγές με χαμηλό κόστος μπορούν να μεταμορφώσουν κάθε γωνιά του σπιτιού μας.

Η κουζίνα είναι ένα δημιουργικό εργαστήρι», ο χώρος στον οποίο περνάμε αρκετό χρόνο όταν βρισκόμαστε στο σπίτι, το μέρος όπου «φτιάχνονται αναμνήσεις». Οφείλει να είναι ζεστή, φιλόξενη και οργανωμένη. Να έχει στιλ και άποψη. Αν στην κουζίνα κυριαρχούν οι ουδέτερες αποχρώσεις τότε χρώμα και ιδιαίτερο διακοσμητικό touch μπορεί να δώσει ένα μόνο item: το χαλί.

Είτε ξύλινο, είτε με πλακάκι, είτε μωσαϊκό, το πάτωμα της κουζίνας μπορεί να μεταμορφωθεί με την κατάλληλη επιλογή χαλιού. Οι επιλογές στην αγορά ποικίλλουν και έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε ένα χαλί ιδιαιτέρως οικονομικό. 

Είναι ωραίο το χαλί να ταιριάζει με τα χρώματα της κουζίνας μας. Αν στην κουζίνα κυριαρχούν οι γήινοι τόνοι, μπορείτε να επιλέξετε ένα χαλί σε ζεστές αποχρώσεις (κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί) . Αν πάλι η κουζίνα (τα ντουλάπια και τα σκεύη της) έχει έντονο χρώμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα χαλί σε ουδέτερες αποχρώσεις, ώστε να δημιουργηθεί ισορροπία στο χρώμα.

Σημασία θα πρέπει να δώσετε και στην ποιότητα του χαλιού. Αν μαγειρεύετε συχνά, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα χαλί που να καθαρίζεται εύκολα ώστε να μην δημιουργηθούν λεκέδες που μπορεί να το καταστρέψουν. Αλλη μια σημαντική λεπτομέρεια στην τελική επιλογή σας, είναι η ολισθηρότητα του χαλιού.

Οποια κι αν είναι η τελική σας επιλογή, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσετε στο χώρο μια cozy πινελιά που μπορεί να του λείπει όσο πλησιάζουμε στον χειμώνα.

Δείτε πώς μπορείτε να το εντάξετε στο χώρο μέσα από φωτογραφίες: