Shuttestock
Shuttestock
ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Το ένα πάνω στο άλλο -Αναβάθμισε το χώρο σου με τη νέα τάση στα χαλιά


Βρισκόμαστε στα μέσα του φθινοπώρου και παρόλο που ο καιρός ακόμα είναι αρκετά ζεστός, πλησιάζουν οι μέρες που εκτός από τα χειμωνιάτικα ρούχα μας θα επαναφέρουμε και τα χαλιά μας.

Τα χαλιά εκτός από το χρηστική τους σημασία-ζεσταίνουν το σπίτι και κρατάνε μακριά την υγρασία τους κρύους μήνες- μπορούν να παίξουν τρομερά σημαντικό ρόλο στην διακόσμηση και στην ατμόσφαιρα ενός χώρου. Ένα χαλί μπορεί να επηρεάσει και να διαμορφώσει στον επισκέπτη άποψη για το στυλ ολόκληρου του σπιτιού αλλά και το δικό σου. Το σωστό χαλί στο σωστό μέγεθος είναι αυτό που συνδέει όλα τα υπόλοιπα κομμάτια σε ένα καθιστικό και όχι μόνο και συνθέτει την πρώτη εντύπωση που είναι και η πιο σημαντική μπαίνοντας.

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος, να ανανεώσεις τον χώρο χωρίς να κάνεις τεράστια έξοδα.

Ένα εντυπωσιακό χαλί δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να είναι πανάκριβο, είναι όμως απαραίτητο να είναι κομψό και να δένει αρμονικά με τα χρώματα του καθιστικού ή όποιου άλλου δωματίου επιλέξεις να το τοποθετήσεις.

Οι τάσεις στην διακόσμηση φέρνουν τα έθνικ χαλιά στο προσκήνιο, με έντονες ιδιαίτερες αποχρώσεις, ακόμα και μεταλλικές λάμψεις στην ύφανση τους! Χειροποίητα και σπάνια, περσικά χαλιά χαρίζουν αριστοκρατικό ύφος ακόμα και στον πιο μοντέρνο χώρο. Γεωμετρικά σχήματα, tribal μοτίβα, patchwork ακόμα και κουρελούδες θα δώσουν bohemian στυλ στο χώρο και arty διάθεση.

Shutterstock
Shutterstock

Τέλος από τις μεγαλύτερες νέες τάσεις είναι το layering!

Αυτήν την σεζόν δεν στρώνουμε μόνο ένα αλλά πολλά μικρότερα σε έναν χώρο η πάνω από το κεντρικό μεγάλο, τοποθετούμε άλλο μικρότερο

Και ποιος δεν αγαπάει την αίσθηση του να κάθεται στο χαλί με την οικογένεια το βράδυ μετά την δουλειά και να χαλαρώνει σε ένα cozy καθιστικό.

Μικρά ή μεγάλα, μονόχρωμα ή με morrocan σχέδια, το χαλί προσθέτει πόντους στυλ και ξεχωρίζει για την αισθητική του. Διάλεξε με προσοχή, καθώς, αγοράζοντας ένα χαλί, κάνεις πραγματικά μια επένδυση, κι αν το φροντίζεις σωστά θα το έχεις για πολλά πολλά χρόνια!

Πως να τα φροντίσετε:

Καθαρίζετε τακτικά με την ηλεκτρική σκούπα και με προσοχή στα κρόσσια, ενώ αν λερωθούν επιλέξτε προιόντα ειδικά που προστατεύουν και περιποιούνται το χαλί ή διάλυμα ξυδιού για τον καθαρισμό τους!

Shutterstock
Shutterstock