shutterstock
shutterstock
28|11|2017 10:15
SHARE
ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΔΩΡΑ

Furoshiki: Η νέα ιαπωνική τεχνική για να τυλίγεις τα δώρα σου


Φέτος τα δώρα σας θα είναι ακόμα πιο πρωτότυπα και όμορφα. Πώς; Ανακυκλώνοντας τα παλιά σας υφάσματα.  

Δεν έχω αποφασίσει τι μου δίνει περισσότερη χαρά ακόμα: το να λαμβάνω ή το να κάνω ένα δώρο σε κάποιον. Βλέπετε, αυτός ο ενθουσιασμός και το χαμόγελο που σχηματίζεται στο πρόσωπο όταν όντως έχεις πετύχει το δώρο και η ικανοποίηση που εισπράττεις, δύσκολα συναγωνίζονται οτιδήποτε άλλο.

Η περίοδος του χρόνου που ανταλλάσονται τα περισσότερα δώρα (a.k.a. τα Χριστούγεννα) φτάνει και σιγά σιγά όλοι θα μπούμε στη διαδικασία να αρχίσουμε να ψάχνουμε τα δώρα που θα βάλουμε κάτω από το δέντρο για τους αγαπημένους μας. 

Το περιεχόμενο τους και τι ταιριάζει στον καθένα, το ξέρετε εσείς. Εμείς ανακαλύψαμε έναν τρόπο να αναβαθμίσετε το εξωτερικό τους περιτύλιγμα.   

Ετσι, φέτος, αντί να ζητήσετε να σας κάνουν το κλασικό αμπαλάζ, αφιερώστε εσείς λίγο χρόνο και δοκιμάστε να κάνετε μόνη σας, στο σπίτι, μια νέα τεχνική με προέλευση από την Ιαπωνία. Το furoshiki, όπως ονομάζεται, είναι εξαιρετικά απλό στην πράξη και δίνει ένα πολύ όμορφο και οικολογικό (θα σας εξηγήσουμε) αποτέλεσμα. 
 

Ιnstagram/julie_pancakes
Ιnstagram/julie_pancakes

Πρόκειται για μια παραδοσιακή τεχνική στην οποία χρησιμοποιείται ύφασμα το οποίο χρησιμεύει και ως περιτύλιγμα και ως τρόπος να μεταφέρετε το πακέτο-δώρο. Αυτός ο εντυπωσιακός, cosy και γλυκός τρόπος να παρουσιάσετε τα δώρα σας απαιτεί μόνο ένα κομμάτι ύφασμα! 

Η λέξη "furoshiki" σημαίνει (σε ελεύθερη μετάφραση) «χρηστικά πράγματα για το μπάνιο» και το στιλ περίδεσης χρησιμοποιoύνταν στην Ιαπωνία τον 17ο αιώνα όπου οι άνθρωποι τύλιγαν τα προσωπικά τους αντικείμενα μέσα σε υφάσματα, όταν επισκέπτονταν τα δημόσια λουτρά, για να μη τα μπερδεύουν με των άλλων.

Για να το φτιάξετε τυλίγετε το κουτί μέσα στο οποίο έχετε βάλει το δώρο σας με ένα ύφασμα το οποίο δένετε στην κορυφή σε ένα απλό φιόγκο (όπως περίπου θα κάνατε με ένα μαντήλι στα μαλλιά). Για να το κάνετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά υφάσματα ή φουλάρια ή μαντήλια που έχετε πάψει να φοράτε ή να ψάξετε για όμορφα υφάσματα με τα οποία θα μπορούσατε να ενισχύσετε την εικόνα των δώρων σας. Καλές γιορτές! 

 

 

 

 

Finally got some Christmas presents wrapped! Emphasis on the "some." Gift tags from @hueloveprints. #fabricgiftwrap #reducereuserecycle #furoshiki

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angela Arellano Albert (@earthangelalbert) στις Νοέ 26, 2017, 2:47πμ PST