Η πρώτη συνέντευξη για δουλειά -Τιπς για το άγχος και την επιτυχία | 0 bovary.gr
Η πρώτη συνέντευξη για δουλειά -Τιπς για το άγχος και την επιτυχία | 0 bovary.gr
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Η πρώτη συνέντευξη για δουλειά -Τιπς για το άγχος και την επιτυχία


Το να βρεις δουλειά εν μέσω κρίσης είναι ίσως από τα πιο μεγάλα “θαύματα” που μπορούν να σου συμβούν, αφού όλοι λίγο ή πολύ γνωρίζουμε πως υπάρχουν ελάχιστες θέσεις εργασίας, πόσο μάλλον όταν εσύ κυνηγάς μια θέση στον τομέα που πάντοτε ονειρευόσουν.

Κι όμως το σύμπαν συνωμοτεί όπως πάντα και το τηλέφωνο χτυπάει αιφνιδιαστικά στις αρχές της εβδομάδας.

Ραντεβού λοιπόν για συνέντευξη!

Πώς αισθάνεσαι; Σε πνίγει το άγχος ή υπερισχύει ο ενθουσιασμός και η χαρά;

Λογικά η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, αφού ακόμα κι ένας έμπειρος επαγγελματίας που επιθυμεί την ανέλιξη του, θα μπλοκάρει απέναντι στο άγνωστο.

Μην ανησυχείς όμως γιατί εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να χαλαρώσεις, με χρήσιμες συμβουλές και ψυχολογικά tips που θα αποδειχτούν ωφέλιμα.

  • Κάνε την απαραίτητη έρευνα πριν βρεθείς μπροστά από το μελλοντικό σου εργοδότη και μάθε λεπτομερώς τα προσόντα που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση εργασίας, ώστε να παρουσιάσεις τον εαυτό σου όσο το δυνατόν περισσότερο έμπειρο ως προς αυτά.
  • Φρόντισε τις ενδυματολογικές σου επιλογές τη συγκεκριμένη ημέρα, οι οποίες θα πρέπει να αρμόζουν στο ύφος της εταιρείας. Θυμάσαι για το dress code που σου έλεγαν στα πάρτι; Κάτι τέτοιο ισχύει και στις επαγγελματικές συνεντεύξεις!
  • Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι και αυτό πρέπει να ακολουθήσεις ως προς τη συμπεριφορά σου και το λόγο σου. Θυμήσου πως κανένας εργοδότης δεν θα ήθελε να προσλάβει έναν υπάλληλο με υπερηφάνεια τόση, που να τον κάνει υπερόπτη και αλαζόνα. Αντιθέτως, ένας φιλόδοξος χαρακτήρας που εκπέμπει αυτοπεποίθηση και θετική ενέργεια εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη.
  • Η οπτική επαφή είναι ένα δείγμα ότι είσαι πραγματικά διαθέσιμη να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις και ότι κατανοείς πλήρως αυτά που σου λένε, οπότε μην τη χάσεις.
  • Πρόσεξε τη στάση του σώματος γιατί αυτή μπορεί να υπονοεί πως είσαι αγχωμένη και “κλειδωμένη”. Βγες από τη στάση άμυνας, κάθισε αναπαυτικά στην καρέκλα, χαμογέλα και μίλα ελεύθερα.