Ξύλο κοπής: Καθάρισε με 3 τρόπους τη... βόμβα μικροβίων | 0 bovary.gr
Ξύλο κοπής: Καθάρισε με 3 τρόπους τη... βόμβα μικροβίων | 0 bovary.gr
ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Ξύλο κοπής: Καθάρισε με 3 τρόπους τη... βόμβα μικροβίων


Στην κουζίνα αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς καθημερινά δεκάδες εργαλεία κι ένα από αυτά τα βασικά είναι το ξύλο κοπής των τροφίμων.

Οι περισσότεροι καθαρίζουν την συγκεκριμένη επιφάνεια με απλό απορρυπαντικό πιάτων, ένας κοινός τρόπος καθαρισμού, όμως όχι και τόσο αποτελεσματικός, αφού κάθε φορά που τεμαχίζεις λαχανικά ή κρέας επάνω στο ξύλο, ελοχεύει ο κίνδυνος συγκέντρωσης μικροβίων και βακτηρίων.

Με βάση αυτό το εργαλείο πρέπει να περνάει και από το στάδιο της απολύμανσης, ώστε να αποφύγεις τους κινδύνους, που μπορεί να είναι ακόμα και μια δηλητηρίαση.

Μην το αμελείς και φρόντισε το με απλά tips:

  • Για βαθύ καθαρισμό ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με αλάτι και νερό και καθάρισε την επιφάνεια πολύ καλά τρίβοντας την.
  • Εναλλακτική λύση αποτελεί ο χυμός λεμονιού συνδυασμένος με αλάτι. Τρίψε την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι, έπειτα σαπούνισε και ξέπλυνε με άφθονο νερό.
  • Για να καταπολεμήσεις τις δυσάρεστες οσμές ρίξε επάνω στην επιφάνεια λευκό ξίδι και άφησε το να δράσει για τουλάχιστον μια ώρα. Το ξίδι έχει επίσης απολυμαντικές ιδιότητες. Σαπούνισε και ξέπλυνε με άφθονο νερό.