shutterstock.com
shutterstock.com
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

4 σκέψεις που όλες κάνουμε στη δουλειά στο τέλος της εβδομάδας


Δεν είναι καθόλου περίεργο το γεγονός ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι – και κυρίως στη χώρα μας που η διασκέδαση είναι κομμάτι της ζωής και της κουλτούρας μας – περιμένουν με ανυπομονησία το Σαββατοκύριακο.

Γιατί αυτό είναι ιερό! Ιδιαίτερα για όσους στερούνται τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα στην εβδομάδα, αποτελεί πολύτιμο αδιέξοδο και ανάσα δύναμης.

Πώς όμως αντιμετωπίζουν τον ερχομό του;

Υπάρχουν κοινές σκέψεις ανάμεσα στους ανθρώπους, που δημιουργούν τα αντίστοιχα συναισθήματα και προκαλούν συνήθως γκρίνια, κάθε φορά που βρίσκονται για τελευταία ημέρα στο χώρο εργασίας.

Αναρωτιέσαι ποιες είναι αυτές;

  • Πρωινό χουζούρεμα

Η βασικότερη όλων των επιθυμιών. Η στιγμή που δεν θα ακούσεις κανένα ξυπνητήρι να χτυπάει, κανένα κινητό να δονείται δίπλα στο αυτί σου. Ξυπνάς απλά την ώρα που εσύ θέλεις, στριφογυρίζεις στο κρεβάτι, τεντώνεσαι, απλώνεσαι κι όταν μουδιάσεις από τη βαρεμάρα το παίρνεις απόφαση να σηκωθείς.

  • Βόλτα και καφές

Για να λέμε του στραβού το δίκιο, αυτά μπορείς να τα απολαύσεις και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μόνο που ο χρόνος σου θα είναι περιορισμένος. Έτσι, το Σαββατοκύριακο ενδείκνυται για να συνταντηθείς με φίλους και γνωστούς, να κάνεις μια μίνι βόλτα στην αγορά, να πιεις τον καφέ σου χαλαρά και να αφιερωθείς στο κους κους.

  • Ξενύχτι

Το Σαββατοκύριακο είναι επίσης συνδεδεμένο στη σκέψη πολλών ανθρώπων με τις βραδινές εξόδους και τα ποτά. Συνήθως βέβαια ξεκινάει με τη λογική ενός «χαλαρού ποτού», αλλά καταλήγει με Hangover το επόμενο πρωί.

  • Reunions

Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο το Σαββατοκύριακο σου παίρνει το μυαλό είναι η δυνατότητα που σου δίνει να βρεθείς με καλή παρέα και συγγενείς στο σπίτι, μέσα σε ένα κλίμα πιο οικογενειακό.