Ιδιαίτερα μαθήματα: Δάσκαλος στην τύχη ή καθηγητής που να καλύπτει τις ανάγκες σας; Η απάντηση στο instateacher.gr  | 0 bovary.gr
Ιδιαίτερα μαθήματα: Δάσκαλος στην τύχη ή καθηγητής που να καλύπτει τις ανάγκες σας; Η απάντηση στο instateacher.gr | 0 bovary.gr
16|10|2015 14:37
SHARE
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ

Ιδιαίτερα μαθήματα: Δάσκαλος στην τύχη ή καθηγητής που να καλύπτει τις ανάγκες σας; Η απάντηση στο instateacher.gr


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι γονείς βρίσκονται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα: Ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι ή φροντιστήριο για τα βλαστάρια τους;

Οι απόψεις διίστανται: Άλλοι λένε πως η υποστήριξη του μαθητή μέσα από ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι από κάποιον «γνωστό» (με ή χωρίς εισαγωγικά) καθηγητή είναι καλύτερη και άλλοι υποστηρίζουν πως η ένταξή του σε ένα φροντιστηριακό τμήμα που ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους είναι προτιμότερη.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι το κόστος. Αν και πολυδάπανα και τα δύο, με μια πρώτη ματιά η πλάστιγγα γέρνει συνήθως υπέρ των φροντιστηρίων. Κι αυτό βέβαια είναι μύθος διότι αν εξετάσει κανείς τα πράγματα πιο προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι σε πολλές περιπτώσεις, τα φαινόμενα απατούν. Για παράδειγμα, όσον αφορά στην διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας, το φροντιστήριο απαιτεί κατά μέσο όρο 8 χρόνια παρακολούθησης μαθημάτων, ενώ τα ιδιαίτερα για τον ίδιο μαθητή απαιτούν έξι χρόνια. Έτσι, διαπιστώνει κανείς πως η διαφορά σε συνολική δαπάνη δεν είναι και τόσο μεγάλη, πόσο μάλιστα εάν η τιμή των ιδιαίτερων μαθημάτων είναι σχετικά οικονομική.

Ποιος καθηγητής είναι «καλύτερος» για το παιδί μου;

Και κάπου εκεί τίθεται το επόμενο ερώτημα: «Ποιος καθηγητής είναι ‘καλύτερος’ για το παιδί μου;». Σε αυτό θα βρεθούν πολλοί που θα εκφράσουν την άποψή τους και θα πουν πως ο δικός τους καθηγητής είναι «τέλειος», «επικοινωνιακός», «οικονομικός» - ακόμη και «χαρισματικός» που θα κάνει το παιδί του ξεφτέρι μπορεί να ακούσεις. Ωστόσο, πολλές φορές όταν επιλέγεις έναν δάσκαλο για ιδιαίτερα μαθήματα στην τύχη (π.χ. από στόμα σε στόμα ή από την κουνιάδα του ξάδελφου που μόνο τα καλύτερα έχει να πει για τον καθηγητή του δικού της παιδιού) έχεις πολλές πιθανότητες να βρεθείς μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σίγουρα δεν θέλεις να βρεθείς μπροστά σε έναν καθηγητή freak ή τρολ που μάλλον κάπου έχασε την μπάλα και αντί να γίνει trapper, βρέθηκε να διδάσκει παιδιά χρησιμοποιώντας mumbling και άλλες αμφιλεγόμενες μεθόδους για να βγάλει λίγα χρήματα.

 

 

Η απάντηση είναι το instateacher.gr

Η απάντηση σε αυτό το δύσκολο θέμα για κάθε γονιό αλλά και μαθητή είναι το instateacher.gr. Πρόκειται για ένα site που προσφέρει στους μαθητές τον πιο σύγχρονο, εύκολο και γρήγορο τρόπο για να βρίσκουν ιδιαίτερα μαθήματα (σχολικά, πανεπιστημιακά, ξένες γλώσσες, πληροφορική, μουσική, τέχνες κ.α.) μέσα από μια μεγάλη γκάμα μαθημάτων και καθηγητών, δίνοντάς τους άμεση πρόσβαση σ’ αυτό που τους ενδιαφέρει με λίγα μόνο κλικ.

Ναι, αλλά γιατί να επιλέξει να βρει κανείς δάσκαλο μέσα από αυτό το site;
Και πάλι η απάντηση είναι απλή. Ο κάθε γονιός μπορεί να καθίσει αναπαυτικά στον καναπέ του, να περιηγηθεί στην ιστοσελίδα και να αναζητήσει εύκολα και γρήγορα τον κατάλληλο δάσκαλο, για περισσότερα από 200 μαθήματα, θέτοντας τα κριτήρια που επιθυμεί. Ο καθένας μπορεί να δει τα προφίλ των δασκάλων, να επικοινωνήσει μαζί τους και να καταλήξει στον δάσκαλο που θεωρεί ιδανικό για το παιδί του. Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό που ανησυχεί πολύ τους γονείς είναι πως στο κάθε προφίλ βλέπεις και την τιμή που ζητά ο δάσκαλος!

Από την άλλη πλευρά, είναι μια εύκολη και τέλεια διαδικασία ακόμη και για τους εκπαιδευτικούς. Ο καθένας μπορεί να μπει και να δημιουργήσει το προφίλ του μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Εκεί μπορείτε να ανεβάσετε το αναλυτικό βιογραφικό σας, τα μαθήματα που διδάσκετε, την διαθεσιμότητά σας, τις περιοχές που εξυπηρετείτε αλλά και την τιμή που ζητάτε και ότι άλλο πιστεύετε ότι θα κάνει καλό στο έργο σας. Μέσω του λογαριασμού σας στο instateacher, θα λαμβάνετε μηνύματα ενδιαφέροντoς από υποψήφιους μαθητές και αγχωμένους γονιούς και θα μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί τους για να κλείσετε τα νέα σας ιδιαίτερα μαθήματα.

Άρα, ο κάθε γονιός μπορεί να μπει στην πλατφόρμα του instateacher, να δει τα βιογραφικά των δασκάλων, να βρει τις ώρες που θέλει (γιατί, να μην γελιόμαστε, κάθε γονιός δυσκολεύεται κάθε χρόνο να κάνει ένα πρόγραμμα που να χωρούν όλες οι δραστηριότητες του παιδιού του), να δει ευθύς εξαρχής την τιμή που ζητά ο κάθε δάσκαλος (για να μην του έρθει ο ουρανός σφοντύλι μετά) και να επιλέξει καθηγητή για όποιο μάθημα επιθυμεί μέσα από μια τεράστια γκάμα.
Στο instateacher υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί για 225 μαθήματα! Αδύνατον να μην βρείτε κάποιον που να καλύπτει τις ανάγκες σας.

Τι μαθήματα έχει;

Τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα για να είμαστε πιο ακριβείς. Από σχολικά (25 μαθήματα), πανεπιστημιακά (33 μαθήματα), ξένες γλώσσες (16 μαθήματα), μουσική (μήπως λατρεύει το παιδί σας το πιάνο;), πληροφορική, χορό, τέχνες, αθλητισμός, ευεξία, αλλά και αισθητική!

Ποια είναι τα δημοφιλέστερα μαθήματα;

Μαθηματικά 
Αγγλικά 
Αρχαία Ελληνικά 
Φυσική 
Έκθεση
Χημεία 
Μελέτη Δημοτικού 
Κιθάρα 
Γερμανικά 
Γαλλικά 
Κοινωνιολογία 
Βιολογία 
Java 
Python 
Πιάνο 
Ισπανικά 

Μερικές τελευταίες πληροφορίες για όσους έχουν ακόμη μία – δύο απορίες

Πώς κάνω αναζήτηση δασκάλου; Επιλέγετε το μάθημα που σας ενδιαφέρει για να δείτε τους διαθέσιμους δασκάλους.

Πως μπορώ να επικοινωνήσω με κάποιον δάσκαλο; Η επικοινωνία με τους δασκάλους πραγματοποιείται μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο προφίλ τους.

Πόσο κοστίζει το μάθημα; Η τιμή του μαθήματος ορίζεται από τον εκάστοτε δάσκαλο. Το instateacher δεν επηρεάζει τις τιμές των μαθημάτων, οι υπηρεσίες του σας παρέχονται εντελώς δωρεάν.

Τι είναι οι πιστοποιημένοι δάσκαλοι; Ως πιστοποιημένοι εμφανίζονται οι δάσκαλοι που έχουν ανεβάσει τα πτυχία τους στην πλατφόρμα και έχουν ελεγχθεί αντίστοιχα από την ομάδα του instateacher.