shutterstock.com
shutterstock.com
ΕΞΥΠΝΟ ΤΡΙΚ

Μυστικό για να ξεφλουδίσεις εύκολα τη βραστή πατάτα


Οι πατάτες είναι ένα από τα πιο λαχταριστά φαγητά τόσο για μικρά παιδιά, όσο και για μεγάλους και ιδιαίτερα όταν αυτές συνοδεύονται από sauce που τους δίνουν ιδιαίτερη γεύση.

Οταν τις τηγανίζετε τότε η διαδικασία είναι απλά πανεύκολη και το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε είναι να μην τις κάψετε στη δυνατή φωτιά.

Στην περίπτωση όμως που ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή και τις καταναλώνετε βραστές, τα πράγματα γίνονται δυσάρεστα αφού το ξεφλούδισμα τους είναι χρονοβόρο και μάλιστα παίρνει ακόμα περισσότερη ώρα, όταν έχετε να ετοιμάσετε ένα τραπέζι για καλεσμένους.

Επιπλέον, πολλές φορές στην προσπάθεια σας να τις ετοιμάσετε για βράσιμο, καταστρέφετε λόγω βιασύνης σημαντικό τμήμα από το εσωτερικό τους.

Για να απαλλαγείτε από όλα αυτά τα προβλήματα και να κερδίσετε χρόνο, σας προτείνουμε έναν τρόπο που σας επιτρέπει να τις καθαρίσετε πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ.

Η τεχνική είναι εκπληκτική και έχει ως εξής:

  • Αφού πρώτα πλένετε τις πατάτες, χαράξτε τες περιμετρικά με ένα μαχαίρι.
  • Βάλτε τις πατάτες στην κατσαρόλα για να βράσουν.
  • Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρέστε τες από το νερό και αφήστε τες επάνω στο ξύλο κοπής.
  • Με μεγάλη προσοχή ( επειδή ακόμα καίνε) σύρετε με τα δάχτυλα τη φλούδα της πατάτας από τις δύο μεριές.
  • Οι φλούδες γλιστράνε στην κυριολεξία και οι πατάτες μένουν αψεγάδιαστες!

Δείτε το βίντεο και θα σας πείσει!