Shutterstock
Shutterstock
HOW TO

Σεντόνια, μαξιλαροθήκες, παπλωματοθήκες -Ολα τα μυστικά για τέλειο στρώσιμο


Δεν υπάρχει πιο ευχάριστη και ικανοποιητική αίσθηση από το να αφήνεστε στο φρεσκοστρωμένο και καθαρό σας κρεβάτι, μετά το τέλος μιας δύσκολης και κουραστικής ημέρας.

Αλλωστε τα κρεβάτια έχουν δημιουργηθεί για να μπορείτε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τον πιο άνετο ύπνο, αυτόν που θα σας αναζωογονήσει και θα σας γεμίσει ενέργεια για την επόμενη ημέρα.

Παρότι πολύτιμο στοιχείο σε ένα σπίτι, οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με ένα κοινό πρόβλημα, το στρώσιμο του κρεβατιού, που συχνότερα αποτελεί αγγαρεία, παρά κομμάτι των καθημερινών συνηθειών και υποχρεώσεων, που θα μπορούσε να κάνει αυτομάτως το χώρο του δωματίου να μοιάζει περιποιημένος και συμμαζεμένος.

Το αποτέλεσμα; Σεντόνια τσαλακωμένα από το πρωί μέχρι και τη στιγμή που θα ξαπλώσετε ξανά.

Αν πιστεύετε ότι το στρώσιμο το κρεβατιού απαιτεί αρκετό χρόνο, εμείς σας προτείνουμε τρικ που θα σας λύσουν τα χέρια!

Δώστε βάση στις γωνίες

Οι νεοσύλλεκτοι στο στρατό αναρωτιούνται γιατί πρέπει να εκπαιδευτούν στο στρώσιμο του κρεβατιού κι έπειτα καταλαβαίνουν πως αυτό είναι συνδεδεμένο με την πειθαρχία και τη συνέπεια. Ενα από τα μυστικά τους είναι οι γωνίες του σεντονιού και πιο συγκεκριμένα ο τρόπος με τον οποίο αυτές διπλώνονται, ώστε να παραμείνει το σεντόνι σταθερό. Το παρακάτω βίντεο είναι κατατοπιστικό και όπως θα δείτε, η τεχνική μοιάζει με τον τρόπο που τυλίγουν τα δώρα στα καταστήματα.

 

 

Μαξιλαροθήκες

Αλλάζετε τις μαξιλαροθήκες και δεν βολεύεστε ποτέ στο μαξιλάρι; Πιθανότατα να μην έχετε κάνει την αλλαγή με τη μέθοδο των ξενοδοχείων. Εστω ότι το μαξιλάρι είναι ορθογώνιο. Ενώστε τις δύο γωνίες που βρίσκονται στο πλάτος του μαξιλαριού ( από τη μια πλευρά) ώστε αυτό να διπλώσει σχεδόν στη μέση. Έπειτα, ανοίξτε τη μαξιλαροθήκη και βάλτε μέσα το διπλωμένο μαξιλάρι. Μόλις το αφήσετε οι γωνίες του θα εφαρμόσουν ακριβώς στις γωνίες της μαξιλαροθήκης.

Σεντόνια

Πιθανότατα να έχετε ακούσει ότι το τέλειο στρώσιμο κρεβατιού απαιτεί σιδερωμένα σεντόνια, αλλά αυτό είναι αρκετά χρονοβόρο. Αν θέλετε να γλιτώσετε χρόνο το τρικ είναι να μην αφήνετε τα σεντόνια να στεγνώσουν εντελώς, ώστε να μπορείτε να τα τεντώσετε και να τα σιάξετε, όταν τα απλώσετε στο κρεβάτι. Προτιμήστε να το κάνετε το πρωί που φεύγετε από το σπίτι. 

Παπλωματοθήκη

Ισως η μεγαλύτερη ταλαιπωρία τη χειμερινή σεζόν που θέλετε να βγάλετε παπλώματα και κουβέρτες, αλλά πρέπει να τα «ντύσετε» για να μην τα λερώσετε. Το παρακάτω βίντεο βάζει τέρμα στον μπελά σας!

 

Διακόσμηση

Χαρίστε στο κρεβάτι σας ένα cozy και κομψό ύφος, με την προσθήκη διακοσμητικών μαξιλαριών, που θα διαφέρουν στο μέγεθος, τα υφάσματα και τα prints.