shutterstock
shutterstock
ΞΕΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟ

Κερί στο χαλί, στο ξύλο, σε γυαλί, στα μαλλιά - Πώς να το αφαιρέσεις


Ο χαμηλός φωτισμός που προκύπτει από τη φλόγα τους σε συνδυασμό με το άρωμα τους, κάνουν την ατμόσφαιρα ενός χώρου άκρως ρομαντική.

Ο λόγος για τα κεριά, που είναι πρακτικά και ταυτόχρονα οικονομικά. Τα χρησιμοποιείτε στο σπίτι, όταν θέλετε να στολίσετε ένα τραπέζι για το δείπνο με τους φίλους σας ή όταν πρόκειται να υποδεχθείτε το σύντροφο σας και θέλετε να τον «μεθύσετε» μέσα σε ένα ρομαντικό περιβάλλον.

Κοσμούν τις τούρτες στα γενέθλια σας. Δρουν χαλαρωτικά στο μπάνιο σας ή στα κέντρα περιποίησης, όπως τα σπα.

Οποια και αν είναι η χρήση τους, τα κεριά σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα δημιουργώντας ένα κλίμα ζεστασιάς και οικειότητας, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τους λεκέδες τους, όταν αυτά στάζουν κατά λάθος επάνω σε κάποια επιφάνεια.

Και τότε έρχεται η ώρα που πρέπει να τα βάλετε με το λεκέ και να τον απομακρύνετε χωρίς να καταστρέψετε την εκάστοτε επιφάνεια ή να αφήσετε σημάδι.

Διαβάστε πως θα απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα με τον πιο εύκολο τρόπο.

  • Κερί στο χαλί

Τοποθετήστε ένα νωπό ύφασμα επάνω στο σημείο όπου έχει πέσει κερί. Φροντίστε ώστε το ύφασμα αυτό να μην αφήνει τριχούλες ή χνούδι. Περάστε το ζεστό σίδερο επάνω από το πανί. Το κερί θα κολλήσει επάνω στο ύφασμα. Αν δείτε, ότι υπάρχει ακόμα μικρή ποσότητα κεριού επάνω στο χαλί, χρησιμοποιήστε οινόπνευμα για να την απομακρύνετε.

  • Κερί σε ξύλινη επιφάνεια

Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να βγάλετε το κερί, απομακρύνοντας λίγο λίγο κομμάτια του. Προτιμήστε το σεσουάρ σε μεσαία θερμοκρασία, για να το ζεστάνετε και να το αφαιρέσετε με ένα καθαρό, στεγνό πανί. 

  • Κερί σε γυάλινη επιφάνεια

Ανάψτε το σεσουάρ σε μεσαία θερμοκρασία και στρέψτε το προς τη γυάλινη επιφάνεια. Σκουπίστε το κερί καθώς λιώνει. Μπορείτε επίσης να το παγώσετε στην κατάψυξη και να αφαιρέσετε το κερί μετά, ξύνοντας το απαλά.

  • Κερί επάνω στα μαλλιά

Αν και λιγότερο πιθανό να κολλήσει στα μαλλιά σας, ωστόσο μπορείτε να το βγάλετε και σε αυτήν την περίπτωση. Εχει κολλήσει στις άκρες; Εφαρμόστε επάνω τους ένα ζεστό πανί, περιμένετε να λιώσει και ξεπλένετε με νερό. Αν για κάποιο λόγο βρίσκεται κοντά στις ρίζες σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο έλαιο, όπως το καστορέλαιο ή το ελαιόλαδο, που όχι μόνο θα το απομακρύνουν αλλά θα κάνουν τα μαλλιά σας να λάμψουν ξανά.