shutterstock
shutterstock
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ

Πέταξαν τα Gucci και εκτρέφουν... κατσίκια! Παράτησαν τις δουλειές τους για τις φάρμες


Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να γλυκοκοιτάζουν τη ζωή στην ύπαιθρο. Θα έχετε σίγουρα ακούσει για κάποιο γνωστό ή συγγενικό σας πρόσωπο που εγκατέλειψε τη ζωή στην πόλη για να κάνει στροφή στις παραδόσεις και να αποκτήσει νέο επαγγελματικό προσανατολισμό: τις φάρμες.

Ναι καλά διαβάσατε. Εκεί όπου η μόνη πολυτέλεια είναι ο ύπνος και όχι τα χλιδάτα εστιατόρια ή τα μοδάτα καφέ. Εκεί όπου θα πρέπει να αφήσετε μια για πάντα το μανικιούρ, το κομμωτήριο, τη χαλάρωση στο σπα, την πανάκριβη τσάντα, τα ψηλοτάκουνα, το καλό αυτοκίνητο, τον πολύ υψηλό μισθό ή τα ταξίδια με τη δουλειά, για να φορέσετε τις γαλότσες, να πιάσετε το φτυάρι και να μπείτε με θάρρος στις λάσπες για να ταΐσουν τα ζωντανά.

Αλήθεια, θα μπορούσατε ποτέ να κάνετε αυτή τη μετάβαση;

Αν εσείς δείχνετε ακόμα ένα δισταγμό, υπάρχουν τρεις γυναίκες που το τόλμησαν!

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Τζούλι Αν Κάιζερ περιέγραφε τον εαυτό της ως μια εργασιομανή γυναίκα. Είχε τη δική της εταιρεία δημοσίων σχέσεων στη Φλόριντα, εξαψήφιο ετήσιο εισόδημα. Εκανε μπότοξ συχνά, παρευρισκόταν σε πάρτι κάθε Σαββατοκύριακο, φορούσε Gucci και Louis Vuitton και ταξίδευε τον κόσμο. Είχε ό,τι θα ονειρευόταν ένας απλός άνθρωπος, αλλά εκείνη ένιωθε ένα κενό.

Ετσι, αποφάσισε να αγοράσει μια φάρμα στο Οξφορντ του Μισισιπί, όπου μένει πια και εργάζεται. Πλέον δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί ξυπνητήρι, αφού όπως λέει στο cosmopolitan.com: « Ξυπνάω είτε από το φως του ήλιου είτε από τον ήχο των ζώων».

Η Κάιζερ οραματίζεται μια φάρμα βγαλμένη από παραμύθι της Disney, όπου όλοι θα φορούν ροζ αστραφτερούς φιόγκους και θα της τραγουδούν. Εχει δώσει στα ζώα της ονόματα, όπως Prada, Dior, Fendi και Chloé!

Παραδέχεται πως στην αρχή είχε τρομοκρατηθεί στην ιδέα του να μετακομίσει στη μέση του πουθενά, αλλά δεν άντεχε να περιμένει τον τέλειο άντρα που θα εμφανιστεί στη ζωή της.

Αλλωστε, οι ρομαντικές σχέσεις για εκείνη τέλειωναν πάντα με απογοήτευση και θλίψη. Είχε χωρίσει όταν ήταν σχεδόν 30 ετών αλλά και αργότερα, κοντά στα 40 της και όπως λέει, ενώ αφιερώθηκε στον άντρα της, κατέληξε να χάσει τον εαυτό της.

Την απόφαση για την ολοκληρωτική αλλαγή στη ζωή της, την πήρε ένα ήσυχο βράδυ στο διαμέρισμα της, όταν κατάλαβε ότι στην προσπάθεια της να αποσπάσει τον εαυτό της από τον εσωτερικό της «θάνατο» έκανε ταυτόχρονα τρία πράγματα: παρακολουθούσε τηλεόραση, έπαιζε με το κινητό της και διάβαζε περιοδικό.

Οταν πραγματοποίησε ταξίδι στους συγγενείς της στην Οξφόρδη σκέφτηκε ότι θα ήθελε να ζει εκεί όταν πάρει σύνταξη, σε ένα αγρόκτημα με φρούτα και ξηρούς καρπούς, με τη δική του λίμνη και το δικό του λόφο. Μια εβδομάδα αργότερα πληροφορήθηκε ότι ένα κοντινό αγρόκτημα βγήκε σε πώληση. 

Τρεις εβδομάδες αργότερα, μετακομίσε εκεί με το σκύλο της για να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή.

Για εκείνη και τις αγρότισσες που ανήκουν στο γκρουπ #GirlFarmers του Ινσταγκραμ, που εγκαταλείπουν μια γεμάτη ανέσεις ζωή στην πόλη για την απλότητα της υπαίθρου, η δημιουργία αγροκτημάτων δίχως τη βοήθεια ενός άντρα ισοδυναμεί με ανεξαρτησία.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την 43χρονη Λίν Λοριτσέλα, η οποία παραιτήθηκε από την υψηλόμισθη εργασία της στη Νέα Υόρκη για να ασχοληθεί με την εκτροφή κατσικιών, στο Νιου Τζέρσι.

«Οταν βρίσκεις και ακολουθείς το πάθος σου, όλα όσα κάποτε θεωρούσες σημαντικά, δεν έχουν πια την ίδια σημασία», λέει σε συνέντευξη της.

cosmopolitan.com
cosmopolitan.com

Τέλος, η Κέτλιν Σίμινι, 32 ετών έχει τη δική της φάρμα διάσωσης ζώων, στο Σάλεμ Κάουντι του Νιου Τζέρσι, μια περιοχή χωρίς αστυνόμευση και φανάρια. Πρόκειται για μια πρώην πετυχημένη φωτογράφο και υπάλληλο της κυβέρνησης που άφησε την πολύβουη ζωή της πόλης για να αγοράσει τη δική της αγροικία, την οποία μετέτρεψε σε καταφύγιο ζώων, των οποίων και σώζει τη ζωή.

cosmopolitan.com
cosmopolitan.com