shutterstock
shutterstock
ΧΛΙΔΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

«Οι ανήθικες προτάσεις είναι πάντα στο πρόγραμμα» -10 πράγματα που έμαθε μια αεροσυνοδός σε vip πτήσεις


Το να είσαι αεροσυνοδός σε vip πτήσεις είναι μάλλον ένα όνειρο που πολλές από εσάς θα θέλατε να γίνει πραγματικότητα.

Διότι, αυτό το επάγγελμα είναι συνδεδεμένο με τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, τη λάμψη, το γκλάμουρ, τα ακριβά εστιατόρια και ξενοδοχεία, τους διάσημους που βρίσκονται στα αναπαυτικά καθίσματα του αεροπλάνου και φυσικά, τον πολύ υψηλό μισθό που συνήθως συνοδεύεται από πολύ ικανοποιητικά φιλοδωρήματα.

Πως είναι όμως να το ζεις από μέσα;

Η Εμίλια Τζορτζ εργάζεται ως αεροσυνοδός σε vip αεροπλάνα με τα οποία ταξιδεύει η ελίτ των διάσημων και μοιράζεται με τους αναγνώστες της Telegraph όλα όσα τις έχει «διδάξει» αυτή η επαγγελματική της πορεία.

  • Τα χρήματα δεν επηρεάζουν τις αποφάσεις

Οταν μπορείς να έχεις στην ιδιοκτησία σου ένα τζετ, τότε το να απολαύσεις μια σαλάτα αξίας 700 δολαρίων ή να χρησιμοποιήσεις το μέσο αυτό ως «ταξί» δεν είναι τίποτα. Οι άνθρωποι που διαθέτουν αυτήν την οικονομική άνεση δεν βλέπουν το χρήμα ως εμπόδιο στις επιλογές και τις αποφάσεις τους.

  • Ο σχεδιασμός των αεροπλάνων αυτών είναι εξωπραγματικός

Μπορεί να κάνετε μια βόλτα στο διαδίκτυο και να δείτε κάποιους από τους εσωτερικούς χώρους ενός vip αεροπλάνου, ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζετε είναι, ότι τα πάντα, όλες οι λεπτομέρειες πρέπει να είναι σχεδιασμένες με υλικά της πιο καλής ποιότητας. Η τεχνολογία αποτελεί επίσης ένα στοιχείο του ντιζάιν, ενώ όσο πιο πολυτελής είναι η διακόσμηση τόσο το καλύτερο. Επειδή όμως, αυτοί οι ιδιοκτήτες θέλουν να έχουν το καλύτερο αεροπλάνο με διαφορά, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι προσωπικές πινελιές στο χώρο. Εχω εργαστεί σε αεροπλάνα με γυμναστήρια, ντίσκο, ακόμα και στύλους για pole dance.

  • Το επάγγελμα αυτό είναι σκέτη πρόκληση

Αυτό ισχύει όχι μόνο επειδή βρίσκεσαι στα  38,000 πόδια, αλλά και γιατί, όταν το αφεντικό σου σού ζητήσει κάτι, είσαι το υπεύθυνο άτομο που πρέπει να βγάλει εις πέρας την απαίτηση του, ακόμα και στη μέση του πουθενά.

  • Σου συμπεριφέρονται σαν αληθινή πριγκίπισσα

Σε αυτό το επάγγελμα θα βρίσκεσαι στις υπηρεσίες των γαλαζοαίματων, αλλά θα σου συμπεριφέρονται ως αληθινή πριγκίπισσα. Εξαρτάται σίγουρα από το αφεντικό ή τον πελάτη αλλά αν έχεις την τύχη με το μέρος σου, θα σου δώσει μέχρι και σοφέρ. Ισως ακόμα σου χαρίσει μια πιστωτική κάρτα με την οποία θα μπορέσεις να αγοράσεις τα κατάλληλα ρούχα εργασίας με τις υπογραφές των ακριβότερων μπραντς, ενώ ο σεφ του αεροπλάνου θα σου ετοιμάσει ότι λαχταράει ο ουρανίσκος σου.

  • Οι ανήθικες προτάσεις είναι πάντα στο πρόγραμμα

Πολλοί από τους πελάτες των vip πτήσεων θεωρούν, ότι όταν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο στο οποίο εργάζονται όμορφες και εντυπωσιακές αεροσυνοδοί, τότε αυτό τους δίνει την ευκαιρία και για άλλου είδους περιπέτειες. Από τα πιο κοινά παραδείγματα είναι τα καλέσματα σε δείπνα, οι επισκέψεις στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ακόμα και τα αγγίγματα.

  • Τα πλεονεκτήματα της δουλειάς είναι πολλά

Μεταξύ των πολύ θετικών στοιχείων της δουλειάς μας είναι η διαμονή σε πανάκριβα και χλιδάτα ξενοδοχεία, τα γεύματα στα καλύτερα εστιατόρια και η πληρωμή όλων των εξόδων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Συν το γεγονός, ότι μπορεί να πάρει κανείς και ένα εξαιρετικό φιλοδώρημα. Μια φορά ένα πλήρωμα πήρε 3000 λίρες έκαστος. Αλλες γυναίκες πάλι παίρνουν ως δώρο ρολόγια Rolex ή τσάντες Hermes. Αν μάλιστα είσαι αεροσυνοδός σε κάποιον επώνυμο και διάσημο είναι πολύ πιθανό να βρεθείς καλεσμένη σε vip πάρτι του ή σε άλλες εμφανίσεις του.

  • Το ταξίδι απαιτεί πολυτελείς αποσκευές

Οι άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν με ιδιωτικό τζετ, έχουν ιδιαίτερη προσωπικότητα και χούγια. Αλλοι κουβαλάνε τις πιο ευφάνταστες αποσκευές, άλλοι παίρνουν μαζί τους όλα τους τα κοσμήματα, αλλά και τα κατοικίδια τους, που μπορεί να είναι και φίδια!

  • Οι προτιμήσεις στο φαγητό είναι πολύ περίεργες

Προτού φανταστείτε ότι σε αυτά τα αεροπλάνα οι άνθρωποι ζητούν μόνο σαμπάνια και χαβιάρι, υπάρχουν φορές που το μόνο με το οποίο ενθουσιάζονται είναι ένα μπέργκερ από γνωστή εταιρεία εστίασης και ζητούν από τον πιλότο να προσγειώσει το αεροπλάνο, για να ικανοποιήσουν την όρεξη τους.

  • Η δουλειά απαιτεί την άμεση διαθεσιμότητα

Σε αντίθεση με τις κλασικές πτήσεις, όπου ένας αεροσυνοδός προγραμματίζει τους χρόνους και τα μέρη που θα ταξιδέψει, στις vip πτήσεις, δεν υπάρχει προκαθορισμένο πρόγραμμα. Μπορεί να λείπεις για παράδειγμα για αρκετό διάστημα από το σπίτι σου, όπως επίσης είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι το αφεντικό σου ζητάει άμεση διαθεσιμότητα. Το πιο περίεργο είναι ότι την ημέρα του ταξιδιού μπορεί απλά να καθυστερήσει να φτάσει ή να μην εμφανιστεί καν.

  • Θα χρειαστεί να καλύψεις παράνομες σχέσεις

Μερικές φορές βλέπω έναν πελάτη να ταξιδεύει με διαφορετική γυναίκα – σύντροφο κι εκεί πρέπει να κάνω την τυφλή. Αλλες φορές ίσως χρειαστεί να ελέγξω τους χώρους ώστε να μην υπάρχει κάποιο σημάδι άλλης γυναίκας.