s
s
ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ασ' το στους ειδικούς: 6 πράγματα που δεν πρέπει να αναλάβεις ποτέ μόνη στο γάμο σου


Ο σύντροφος σου έκανε επιτέλους το μεγάλο βήμα, γονάτισε σαν πραγματικός ιππότης και σου έκανε την πολυπόθητη πρόταση γάμου. Και αφού εσύ είπες «i do», η ημερομηνία ορίστηκε και οι ετοιμασίες για τη σημαντικότερη ημέρα της ζωής σας που πλησιάζει, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Μπομπονιέρες, προσκλητήρια, νυφικό, μακιγιάζ και άλλες τόσες υποχρεώσεις που χρειάζονται καλή έρευνα αγοράς και χρόνο, πρέπει να βγουν σύντομα εις πέρας και κάπου εκεί σκέφτεσαι ότι θα ήταν πολύ καλό και δημιουργικό να εκφράσεις το ταλέντο σου και να φτιάξεις τα απαραίτητα του γάμου μόνη σου, για να σου έρθει και πιο οικονομικά.

Ποιος όμως θα σου εξασφαλίσει ότι όλα θα πραγματοποιηθούν στην εντέλεια;

Αν δεν θέλεις να βρεθείς με κόλλα στα μαλλιά ή με καμένο φιλμ πριν από την τελετή, διάβασε τα 6 πράγματα που θα πρέπει να βγάλεις από την «to do» λίστα σου και άφησε τα στους ειδικούς διοργάνωσης γάμων, που...κάτι παραπάνω ξέρουν!

  • Τα λουλούδια του γάμου

Από την ανθοδέσμη που θα κρατήσεις στα χέρια σου μέχρι τα λουλούδια της διακόσμησης στην εκκλησία και το κέντρο δεξιώσεων, τόσο η τοποθέτηση τους όσο και η συντήρηση τους είναι μια διαδικασία που απαιτεί να έχεις πάντοτε τον πλήρη έλεγχο. Δώσε στον ειδικό να καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το γούστο σου και θα σου διαλέξει τα χρώματα και τα είδη των λουλουδιών που έχεις ονειρευτεί, ενώ όσο εσύ θα απολαμβάνεις τις στιγμές σου, αυτό το άτομο θα επιβλέπει την κατάσταση τους, ώστε να μη μαραθούν ή φύγουν από τη θέση τους.

  • Το άλμπουμ και το βίντεο του γάμου

Με την τέχνη της φωτογραφίας να έχει γίνει το χόμπι πολλών ερασιτεχνών, όλο και κάποιος από τον περίγυρο σου μπορεί να προσφερθεί να εκτελέσει χρέη φωτογράφου εκείνη την ημέρα. Αλλη μια ευκαιρία λοιπόν να γλιτώσεις χρήματα. Θα πρέπει όμως να υπολογίσεις στην ποιότητα αυτών των φωτογραφιών, που θα πρέπει να γίνουν οι καλύτερες και αγαπημένες σου αναμνήσεις. Μια «επαγγελματική» κάμερα και ένα «καλό μάτι» χρειάζονται έναν επαγγελματία φωτογράφο που όχι μόνο θα σε απαθανατίσει, αλλά θα ξέρει να ελέγχει το φωτισμό, αλλά και να σκηνοθετεί.

shutterstock
shutterstock
  • Τα κεράσματα του γάμου

Ανάμεσα στις τόσες υποχρεώσεις θυμήθηκες, ότι έχεις μια συνταγή – θησαυρό της γιαγιάς σου για κεράσματα, που θα ταίριαζε με την περίσταση και θα έκανε θραύση. Γιατί θέλεις να ταλαιπωρηθείς τόσο πολύ, φτιάχνοντας για παράδειγμα εκατοντάδες γλυκίσματα; Ολες οι ημέρες πριν από το γάμο σου είναι για χαλάρωση.

  • Η γαμήλια τούρτα

Εχεις φανταστεί, ότι στο γάμο σου θα ήθελες να υπάρχει μια εντυπωσιακή γαμήλια τούρτα με πολλούς πολλούς ορόφους, που θα αφήσει τους καλεσμένους σου με το στόμα ανοιχτό. Μόνο που η διαδικασία για την παραγωγή της δεν είναι και τόσο απλή. Από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη βάση και τη γέμιση σε κάθε επίπεδο μέχρι τη διακόσμηση της, θα χρειαστείς πολλές ώρες και κόπο. Ζήτησε από το ζαχαροπλάστη να δημιουργήσει μια που θα βασίζεται στις προτιμήσεις σου και την προσωπικότητα σου.

  • Το νυφικό χτένισμα & μακιγιάζ

Το να προσπαθήσεις να σχηματίσεις την τέλεια γραμμή eyeliner λίγο πριν ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας δεν αποτελεί και την πιο λογική απόφαση που θα μπορούσες να πάρεις. Επιπλέον, οι επαγγελματίες makeup artists χρησιμοποιούν άλλες τεχνικές για το νυφικό μακιγιάζ, όπως ο αερογράφος που επιτρέπουν στο αποτέλεσμα να παραμένει σταθερό για ώρες και σε κάνει να μοιάζεις βγαλμένη από περιοδικό. Ακόμη, ένας κομμωτής μπορεί να κρίνει καλύτερα ποιο στιλ χτενίσματος σου ταιριάζει περισσότερο, ενώ ξέρει πώς να δημιουργεί ένα λουκ που μπορεί να μετατραπεί ανά πάσα ώρα και στιγμή σε άλλο, ώστε να αλλάξεις εμφάνιση και διάθεση.

  • Το πρόγραμμα στο γλέντι

Είτε λατρεύεις τους παραδοσιακούς χορούς (και ξέρεις ότι στο γάμο σου θα έρθει και ο τελευταίος εν ζωή θείος σου) είτε θέλεις το γλέντι σου να μοιάζει με πάρτι φίλων, μην κάνεις ποτέ το λάθος να επιλέξεις εσύ τη λίστα με τα τραγούδια που θα παίξουν, εκτός κι αν είσαι dj!