shutterstock
shutterstock
GOOD TO KNOW

9 σημεία στα οποία πρέπει να βάζεις αποσμητικό (εκτός από το προφανές)


Η αίσθηση φρεσκάδας κατά τη διάρκεια της ημέρας αποτελεί βασική προϋπόθεση για να αισθάνεστε άνετα σε κάθε σας δραστηριότητα. Σύμμαχος σας σε αυτό είναι και το αποσμητικό, ένα προϊόν που δεν το αποχωρίζεστε ποτέ, γιατί σας προστατεύει από τον ιδρώτα, αλλά δρα και ενάντια στην κακοσμία στην περιοχή της μασχάλης.

Παρόλα αυτά, οι χρήσεις του επεκτείνονται πολύ παραπέρα από αυτή που ήδη γνωρίζετε, μιας και οι ιδιότητες του λειτουργούν θετικά για περισσότερα σημεία πέραν του προφανούς.

Αν αναρωτιέστε, πώς αλλιώς θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε, διαβάστε τις παρακάτω δέκα εναλλακτικές προτάσεις.

Στα καινούρια σας τακούνια

Η συγκεκριμένη χρήση του προϊόντος αποσκοπεί στην αποφυγή των τραυματισμών και του πόνου εξαιτίας ενός νέου ζευγαριού παπουτσιών. Βάλτε λίγη ποσότητα με το roll- on τόσο στο εσωτερικό τους, όσο και στο εξωτερικό τους για να μαλακώσουν.

Στη γραμμή των μαλλιών

Μια από τις πιο έξυπνες αλλά ταυτόχρονα περίεργες λύσεις, για την προστασία από τον ιδρώτα που στάζει στο πρόσωπο.  Περάστε λίγη ποσότητα του αποσμητικού κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών από μπροστά, κοντά στο μέτωπο μέχρι και το λαιμό.

shutterstock
shutterstock

Στη γραμμή του μπικίνι

Ερεθισμένο δέρμα και ανεπιθύμητα σπυράκια μετά το ξύρισμα; Απλώστε λίγη ποσότητα από το αποσμητικό σας στην περιοχή αλλά προσέξτε να μην περιέχει οινόπνευμα.

Στο εσωτερικό των μηρών

Οι μηροί είναι ένα από τα σημεία, που ιδιαίτερα κατά την άνοδο της θερμοκρασίας παρουσιάζουν έντονο ερεθισμό λόγω του ιδρώτα που υπάρχει στην περιοχή και της τριβής τους. Μειώστε αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση βάζοντας αποσμητικό τοπικά.

Στα πόδια σας

Αν έχετε αγοράσει ένα καινούριο τζην, όμως διαπιστώνετε ότι δεν σας μπαίνει και τόσο εύκολα, τότε το αποσμητικό στα πόδια κάνει θαύματα.

Στο πρόσωπο σας

Κάποια από τα συστατικά των αποσμητικό δίνουν ένα ματ αποτέλεσμα στο πρόσωπο και αυτό γιατί απομακρύνουν τη γυαλάδα, ενώ δρουν και ενάντια στα σπυράκια, τα οποία αποξηραίνουν χάρη στα μεταλλικά τους άλατα.

Στο πίσω μέρος των γονάτων

Αν ασχολείστε με τη γυμναστική, τότε αυτό το σημείο του σώματος γίνεται πολύ ενοχλητικό όταν ιδρώνει. Λύστε το πρόβλημα με αποσμητικό.

Στα πέλματα σας

Εδώ το αποσμητικό  απομακρύνει τον ιδρώτα και την κακοσμία. Βάλτε λίγο στο κάτω μέρος του ποδιού και περιμένετε να στεγνώσει πριν φορέσετε τις κάλτσες και τα παπούτσια σας.

Κάτω από το στήθος σας

Χρησιμοποιήστε ένα αποσμητικό σε μορφή σπρέι κάτω από το στήθος σας για να μειώσετε την πιθανότητα ιδρώτα αλλά και να αποφύγετε τα σημάδια που αφήνει στα αγαπημένα σας ρούχα.