shutterstock
shutterstock
COOKING EXPERT

Το πανεύκλο τρικ για να βγάλεις περισσότερο χυμό από το λεμόνι


Πηγή βιταμίνης C, αλλά και βιταμινών Β1, Β2, Β3, Β6, πρωτεΐνών, υδατανθράκων, καλίου, φωσφόρου, μαγνήσιου, το κατακίτρινο λεμόνι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά εσπεριδοειδή, που θωρακίζει τον οργανισμό.

Η αξία του όμως δεν περιορίζεται μόνο στη διατροφή, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής ( χρησιμοποιείται για παράδειγμα στις λεμονόπιτες) , που αναδεικνύει κάθε συνταγή, χαρίζοντας μια όξινη ή γλυκιά γεύση και υπέροχο άρωμα.

Ωστόσο, όταν προσπαθούμε να το στύψουμε, δεν καταφέρνουμε να βγάλουμε τη μέγιστη δυνατή ποσότητα του χυμού που υπάρχει μέσα του, με αποτέλεσμα να σπαταλάμε πολλά περισσότερα από ένα λεμόνια και η διαδικασία να γίνεται μπελάς.

Για να μην αντιμετωπίσετε ποτέ ξανά πρόβλημα, η λύση βρίσκεται στην προετοιμασία του:

Αφήστε το λεμόνι πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας και κυλήστε το με τις παλάμες σας επάνω του, πιέζοντας το ελαφρώς. Θα παρατηρήσετε αμέσως, ότι το λεμόνι έχει αρχίσει να μαλακώνει και έτσι, μόλις το κόψετε, θα πάρετε τη μεγαλύτερη ποσότητα του υγρού του.