κουλουράκια
Φωτογραφία: Shutterstock
ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Αλμυρά κουλουράκια με ελιές -Το νηστίσιμο σνακ που αξίζει να δοκιμάσεις


Είναι η εποχή πριν το Πάσχα που τα κουλουράκια έχουν την τιμητική τους.

Ειδικά τα νηστίσιμα κουλουράκια που πλάθονται με αγάπη και μοσχοβολούν όλο το σπίτι.

Μας θυμίζουν τη μαμά και τη γιαγιά μας αλλά και τα παιδικά μας χρόνια που περιμέναμε πώς και πώς να έρθει η ώρα για να τα πλάσουμε σε περίτεχνα σχήματα.

Αν λοιπόν θέλεις ένα γευστικό σνακ που να είναι και νηστίσιμο, σου έχουμε την τέλεια ιδέα. Τι θα έλεγες φέτος για αλμυρά κουλουράκια με ελιά;

Πεντανόστιμα, τραγανά και πρωτότυπα που φτιάχνονται πανεύκολα. Η συνταγή είναι απλή με λίγα υλικά. Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι φαρίνα
100 γρ. ψιλοκομμένες ελιές
170 ml. λευκό κρασί
150 γρ. ηλιέλαιο
50 γρ. μαργαρίνη
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
Μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το κρασί, το αλάτι, την ζάχαρη, μοσχοκάρυδο και το βούτυρο.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το αλεύρι. Ζυμώνουμε και δημιουργούμε μια λαδένια, αφράτη ζύμη.

Ρίχνουμε τις ελιές και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και πλάθουμε σε κουλουράκια δίνοντας το σχήμα που θέλουμε.

Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε μια λαμαρίνα που είναι στρωμμένη μια λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Έτοιμα! Καλή απόλαυση!





SHARE