Ελληνικός καφές και λουκούμι
Τι γεύση έχει η Ελλάδα;/ Φωτογραφία: Shutterstock
11|11|2019 18:00
SHARE
MASTERCARD

Ανακάλυψε τη γεύση της Ελλάδας παρέα με τη Mastercard και το περιοδικό «Γαστρονόμος»


Μπορεί να γκρινιάζουμε, αλλά έχουμε πολλούς λόγους να νιώθουμε τυχεροί που ζούμε στην Ελλάδα. Ένας από τους πιο σημαντικούς; Το υπέροχο φαγητό. Η κουζίνα μας είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο και αυτό το χρωστάμε στη γεωγραφική μας θέση. Εκτός από την εύφορη γη μας, βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών με αποτέλεσμα οι συνταγές μας να έχουν επηρεαστεί τόσο από τη Δύση, όσο και από την Ανατολή.

Είναι λογικό που μία συνταγή αλλάζει ανάλογα με το μέρος που βρισκόμαστε, γιατί κάθε περιοχή βγάζει τα δικά της προϊόντα και ακολουθεί τη δική της παράδοση. Μπορεί τα χρώματα και τα υλικά να διαφέρουν από τόπο σε τόπο, όμως όλοι οι Έλληνες έχουμε κοινή αντίληψη για το φαγητό και συχνά είναι αρκετά διαφορετική από αυτήν των άλλων λαών. Για μας το φαγητό δεν είναι απλά μία ανάγκη, αλλά μία αφορμή να μαζευτούμε γύρω από το τραπέζι με τους αγαπημένους μας και να περάσουμε όμορφες στιγμές.

Πώς οι όμορφες στιγμές γίνονται αξέχαστες; Όταν απολαμβάνουμε και τη συντροφιά, αλλά και τις αυθεντικές γεύσεις από μία εμβληματική κουζίνα του τόπου μας.

Πλέον, όλοι μας μπορούμε να ανακαλύψουμε τη γεύση της Ελλάδας σε τρία ιστορικά σημεία της πόλης και να ζήσουμε μία ανεκτίμητη γαστρονομική εμπειρία παρέα με τη Mastercard και το περιοδικό «Γαστρονόμος».

Κάθε ανέπαφη ή online συναλλαγή με κάρτα Mastercard® μπορεί να μας οδηγήσει στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά για να εξερευνήσουμε τον Χειμώνα στις Κυκλάδες, στο Αρχοντικό Μπενιζέλων για να περιπλανηθούμε στα νέα γευστικά μονοπάτια της Μικράς Ασίας και στο Μέγαρο Υπατία για να πάμε πίσω στον χρόνο με γεύσεις από την παλιά Αθήνα.

Σε αυτά τα events, διακεκριμένοι σεφ από κορυφαία εστιατόρια μοιράζονται μνήμες, ιστορίες, συνταγές και μυστικά της ελληνικής κουζίνας σε τρεις βραδιές που περιλαμβάνουν γευσιγνωσία επιλεγμένων τοπικών προϊόντων, live cooking experience και ένα μοναδικό γεύμα με τη δημιουργική τους επιμέλεια. 

Αν θες να ανακαλύψεις τη γεύση της Ελλάδας μαζί με έναν αγαπημένο σου, διάβασε περισσότερα στο Facebook της Mastercard και κάνε την αρχή για κάτι ανεκτίμητο.

SHARE