Ανάσα, Εξάρχεια
LIVING CITY

Anasa: Η νέα spritzερία που άνοιξε στα Εξάρχεια -Ό,τι πρέπει για τα after office drinks

Η ημέρα έχει μεγαλώσει και όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο ζεστή. Όσο, δε, πλησιάζει το καλοκαίρι, η ανάγκη για μικρές «ανάσες» έστω και εντός της πόλης κρίνονται άκρως αναγκαίες.

Έτσι, μετά τη δουλειά, καθώς σουρουπώνει, αντί για το σπίτι, βρισκόμαστε σε μπαρ της Αθήνας προκειμένου να αποφορτιστούμε. Μπορεί το σκηνικό να μην είναι στο σοκάκι ενός νησιού ή στην πετρόχτιστη πλατεία ενός χωριού, αλλά σε κεντρικό του δρόμο στην «καρδιά» της πόλης, ωστόσο, το vibe παραμένει ίδιο:

Ένα χρωματιστό spritz στο χέρι, φυσαλίδες να γαργαλούν τον ουρανίσκο, «σου σου» με την παρέα και κατιτίς στο τραπέζι για να μην πίνουμε ξεροσφύρι.

Η αλήθεια είναι ότι τα μπαρρ που σερβίρουν απεριτίβο τα αγαπάμε πολύ, αλλιώς δεν θα άνοιγαν το ένα με το άλλο. Ευτυχώς, τα περισσότερα προσφέρουν νόστιμα κοκτέιλς, έχουν προσεγμένη λίστα κρασιών και λαχταριστά συνοδευτικά.

Μία από τις πρόσφατες αφίξεις στην Αθήνα και μάλιστα στα Εξάρχεια είναι το «Anasa» που συστήνεται ως Aperitivo Gastrobar.

Η ανάσα συμβολίζει τη ζωή, την ηρεμία, μία παύση από το στρες και την ένταση. Αυτά φιλοδοξεί να προσφέρει στους επισκέπτες τους η «Anasa».

Το νέο αυτό μαγαζί στέκεται στη γωνία της Χαριλάου Τρικούπη στο No59 και «στρώνει» τραπέζια στο πεζοδρόμιο. Οι πόρτες του ανοίγουν μετά τις 16:30, όποτε τα after office drinks, ειδικά αν εργάζεστε στα πέριξ, επιβάλλονται!

Πάρτε τους συναδέλφους ή δώστε ραντεβού με τους φίλους ή το αμόρε και καθίστε στα τραπέζια του Anasa. Επιλέξτε ένα από τα δροσερά κοκτέιλ του ή ένα κρασί. Η αλήθεια είναι ότι ένα spritz ταιριάζει με τα τη δουλειά, απολαμβάνοντας κάθε γουλιά χωρίς βιασύνες, με μια urban ηρεμία.

Το ποτό θέλει τσιμπολόγημα και εδώ το έχουν φροντίσει, με bites, που λένε, τα οποία δένουν τέλεια με τις γουλιές. Μπορείτε να απολαύσετε, ανάμεσα, σε άλλα πλατό με αλλαντικά και τυριά, cicchetti, αλλά και πίνσα, όπως αυτή με τη με το προσούτο ή τη μορταδέλα και το πέστο.

Στο Anasa, λοιπόν, μπορεί να βρεθείτε τις προσεχείς ημέρες για να απολαύσετε το απογευματινό απεριτίβο είτε για μια βραδινή έξοδο. Θα θυμίζει διακοπές, αλλά δεν θα ‘ναι και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει και καθόλου σημασία. Άλλωστε, οι ημέρες στην Αθήνα παρά τις σκοτούρες, κυλούν πιο ωραία σε ωραία μαγαζιά.