Πράιμαρκ
Φωτογραφία: Shutterstock
25|02|2021 12:54
SHARE
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Απόβαση στην Ελλάδα ετοιμάζει η Primark -Το αντίπαλο (και πιο οικονομικό) δέος των Zara


Μια από τις πιο διάσημες low cost αλυσίδες, η Primark, η οποία δραστηριοποιείται με τεράστια επιτυχία κυρίως στον κλάδο της ένδυσης – υπόδησης κλείνει το μάτι στην ελληνική αγορά, όπως αναφέρει σε άρθρο της στην Καθημερινή, η δημοσιογράφος Δήμητρα Μανιφάβα.

Σύμφωνα με το άρθρο, η Primark έχει ενδιαφερθεί να αναπτύξει κατάστημα 10.000 τετραγωνικών μέτρων στο Ελληνικό και συγκεκριμένα στο ένα εκ των δύο εμπορικών κέντρων που σχεδιάζεται να αναπτυχθεί εκεί ή στον περιβάλλοντα χώρο του, σε αυτό που θα βρίσκεται επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Αυτή η...απόβαση της Primark είναι σχεδόν βέβαιο, γράφει η κυρία Μανιφάβα, ότι θα φέρει σοβαρές αναταράξεις στον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας, ανταγωνιζόμενη κυρίως αλυσίδες όπως η ελληνική Jumbo, καθώς και ξένες όπως η H&M ή τα σήματα του ομίλου Inditex (Zara, Bershka, Stradivarius κ.ά.).

Με μία ευρεία ποικιλία προϊόντων, από βρεφικά και παιδικά είδη, γυναικεία και ανδρικά είδη ένδυσης και υπόδησης, καλλυντικά, αξεσουάρ, είδη σπιτιού, διακοσμητικά, ακόμη και κάποια γλυκά σνακ σε πολύ χαμηλές τιμές, κάτω του κόστους σε αρκετές περιπτώσεις, δεν είναι λίγοι αυτοί που την χαρακτηρίζουν ως την αγγλική –ξεκίνησε βεβαίως από την Ιρλανδία– Jumbo.

SHARE