Γυναίκα διαβάζει βιβλίο σε βιβλιοπωλείο
Απανταχού booklovers ενωθείτε! / Φωτογραφία: Shutterstock
20|11|2019 12:47
SHARE
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Πέντε διαφορετικά βιβλιοπωλεία στην Αθήνα που θα σας κάνουν να αγαπήσετε το διάβασμα


Ανήκετε στην κατηγορία των φανατικών αναγνωστών που έχουν μάθει να χάνονται στις σελίδες ενός καλού βιβλίου και θα θέλατε να μιλήσετε με ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη με εσάς; 

Μπερδεύεστε ανάμεσα στους αμέτρητους τίτλους που φιγουράρουν στα ράφια των μεγάλων βιβλιοπωλείων και δεν ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε; Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι η λύση  σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε. Στους ζεστούς φιλόξενους χώρους τους, οι ιδιοκτήτες τους που κάνουν αυτή τη δουλειά όχι μόνο ως μέσο επιβίωσης αλλά κινούμενοι από την μεγάλη τους αγάπη για τη λογοτεχνία, θα σας βοηθήσουν να βρείτε το βιβλίο που σας ταιριάζει, αλλά και να σας μυήσουν στο μαγικό ταξίδι της ανάγνωσης.

 Πλειάδες

Ο Άλκης Τεμπονέρας και η Αλεξάνδρα Μπίζη δημιούργησαν τις «Πλειάδες» στο Παγκράτι, εκεί όπου παλιότερα  βρισκόταν το κατάστημα ΠΡΟΠΟ της χορεύτριας Νάντιας Φοντάνα, ως ένα βιβλιοπωλείο-βιβλιοθήκη, που πήρε το όνομά του από έναν γαλλικό εκδοτικό οίκο, ο οποίος είχε σκοπό να βρει και να δημοσιεύσει συγγραφείς που ο ιδιοκτήτης του, ένας διανοούμενος Ρωσογάλλος, πίστευε  ότι θα γίνουν κλασικοί.   

Μια «αναγνώστρια» χαλαρώνει στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες / Φωτογραφία: Βιβλιοπωλείο Πλειάδες

Φιλόξενος χώρος που διαθέτει και μια μικρή πίσω αυλή με έναν φοίνικα, όπου μπορείτε να καθίσετε και να διαβάσετε μακριά από τον θόρυβο της πόλης. Μάλλον γι’ αυτό τον επιλέγουν συχνά καταξιωμένοι συγγραφείς για να παρουσιάσουν τα έργα τους, ενώ οι ιδιοκτήτες φροντίζουν να καλλιεργούν μια «αμφίδρομη σχέση» με τους πελάτες. Μασκότ του μαγαζιού οι γάτες που κυκλοφορούν ανάμεσα στα βιβλία, κρατώντας παρέα στους επισκέπτες.

Στην αυλή του βιβλιοπωλείου Πλειάδες/ Φωτογραφία: Βιβλιοπωλείο Πλειάδες

Σπύρου Μερκούρη 62, Παγκράτι, 2107249604

Φωταγωγός

«Κρυμμένο» μέσα στη στοά Κουρτάκη -για να το βρείτε θα πρέπει να περάσετε από το χριστουγεννιάτικο «Noel» -το αρτιστίκ  βιβλιοπωλείο της Τζούλιας Τσακίρη αποτελεί σημείο πώλησης των εκδόσεων «Το Ροδακιό» και «Φωταγωγός».

Στο βιβλιοπωλείο «Φωταγωγός»/ Φωτογραφία: Fotagogos/Facebook

Εδώ, όμως, θα βρείτε εκλεκτά βιβλία, φωτογραφίες, έργα τέχνης, αφίσες, καρτ-ποστάλ, δίσκους, περιοδικά, χειροτεχνήματα και ποικίλα ενδιαφέροντα αντικείμενα. Ταυτόχρονα, λειτουργεί και μια αίθουσα τέχνης, όπου γίνονται εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικών και εκθέσεις χειροτεχνίας.

Κολοκοτρώνη 59Β και Λίμπονα, Αθήνα, 21 0383 9355 

Μωβ Σκίουρος

Στον πεζόδρομο της πλατείας Καρύτση, ο «Μωβ Σκίουρος» θέλει να αποτελέσει έναν διάδρομο ανάμεσα στην πεζογραφία και την ποίηση, στην τέχνη και το θέατρο, στην πολιτική και τη φιλοσοφία. 

Στον Μωβ Σκίουρο/ Φωτογραφία: Βιβλιοπωλείο «Ο Μωβ Σκίουρος»

Με μότο τη φράση του Μπρετόν: «Το γούστο είναι ένα μεγάλο καθήκον», η Χριστίνα Χαραλαμποπούλου και ο Σπύρος Παπαϊωάννου έχουν συγκεντρώσει υπέροχους τίτλους που αγαπάνε, ενώ οι ίδιοι με τις γνώσεις τους και τα ποικίλα ενδιαφέροντά τους είναι πάντα εκεί να σας καθοδηγήσουν. Να ξέρετε ότι τα βιβλία εδώ δεν μπαίνουν τα ράφια αλφαβητικά αλλά και σε ενότητες, όπως άλλωστε δηλώνει και η ταμπέλα του μαγαζιού.

Πλατεία Καρύτση 4, Αθήνα, 21 0325 1872

 Free Thinking Zone

Πρόκειται για ένα Concept βιβλιοπωλείο για τη σύγχρονη σκέψη και τέχνη, που αυτοαποκαλείται υβριδικό, γιατί  από τα έσοδά του χρηματοδοτεί ακτιβιστικές δράσεις.

Free Thinking Zone/Facebook

H κυρία Αρετή  Γεωργίλη, η ιδιοκτήτριά του, που διά της διαλεκτικής μεθόδου θα σας βοηθήσει να βρείτε κάτι που σας ταιριάζει, ήθελε να φτιάξει ένα πολιτικό βιβλιοπωλείο, που να τροφοδοτεί τον διάλογο. Και πράγματι στον καλαίσθητο χώρο συχνά ανοίγονται συζητήσεις, αυθόρμητες ή οργανωμένες.

Σκουφά 64,  Κολωνάκι, 21 0361 7461

 Μετεωρίτης

Σχετικά νέα στον χώρο του βιβλίου, ο «Μετεωρίτης» ανήκει στον Γάλλο Μπενουά Ντουραντέν, που αποφάσισε να μείνει στην Αθήνα και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα ανοίγοντας ένα βιβλιοπωλείο.

Από τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι ότι διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία σε παιδικά βιβλία, στα ελληνικά και στα γαλλικά, που μπορούν οι μικροί αναγνώστες να ξεφυλλίσουν  ξαπλωμένοι σε αναπαυτικές μαξιλάρες.

Meteoritis/ Facebook

Επίσης, εδώ θα βρείτε και μεταχειρισμένα βιβλία σε καλή κατάσταση και πολύ χαμηλές τιμές, ενώ στον χώρο πραγματοποιούνται αναγνώσεις παραμυθιών με ελεύθερη είσοδο, αλλά performances ήχου και ανάγνωσης.

Φωκίωνος Νέγρη 68, Κυψέλη , 6932234316

SHARE