Βίλα Σιάγα στη Θεσσαλονίκη
Βίλα Σιάγα στη Θεσσαλονίκη/Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
14|09|2021 13:53
SHARE
ΒΙΛΑ ΣΙΑΓΑ

Βίλα Σιάγα: Το εντυπωσιακό διατηρητέο νεοκλασικό της Θεσσαλονίκης


Η Βίλα Σιάγα, το διώροφο νεοκλασικό κτίριο στη συμβολή των οδών Βασ. Όλγας και Π. Συνδίκα στη Θεσσαλονίκη, διηγείται τη δική της ιστορία μέσα από τις ζωές των μελών της οικογένειας Σιάγα, στην οποία ανήκει εδώ κι έναν αιώνα.

Ξύλινες περίτεχνες οροφές, υπέροχα τζάκια από την Αγγλία και τη Γαλλία, εντυπωσιακές πόρτες με ξυλόγλυπτα υπέρθυρα, εξαιρετικής ποιότητας έπιπλα με βελούδινα υφάσματα, μια ατμόσφαιρα μαγική που σε μεταφέρει στην παλιά Θεσσαλονίκη της λεωφόρου των Εξοχών.

«Ο κόσμος ακόμα και σήμερα εντυπωσιάζεται και με ρωτάει με απορία αν μεγάλωσα εδώ», αναφέρει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η ιδιοκτήτρια Ρεγγίνα Σιάγα κι εξηγεί: «για μένα ήταν και παραμένει το σπίτι μου, το πατρικό μου. Εγώ έζησα σ' αυτό το σπίτι μέχρι τα 32 χρόνια μου που παντρεύτηκα».

Η Βίλα Σιάγα με επιβλητικό τρόπο στέκει πλέον γερασμένη. Μπορεί να έχει χαρακτηριστεί «έργο τέχνης», με υπουργική απόφαση, ωστόσο, η οικία της οικογένειας Σιάγα, είναι αφημένη στο χρόνο και μοιάζει να μετρά τις πληγές της, που συνεχώς βαθαίνουν.

Δείτε φωτογραφίες από την Βίλα Σιάγα στη Θεσσαλονίκη, στο iefimerida.gr

SHARE