Το μαγαζί που από το 1960 λειτουργούσε ως μπακάλικο, προσφέροντας μεζέδες και κρασί στα λιγοστά τραπέζια που έβγαζε έξω, στέκει ακριβώς στο ίδιο σημείο με τη φήμη του βραστού, της κλασικής δηλαδή της κλασικής κρεατόσουπας να έχει ξεπεράσει τα σύνορα της πόλης. Και δικαίως.
Ξεκίνησε να λειτουργεί ως ταβέρνα το 1969 με την επωνυμία η «Ωραία Εύβοια». Οι κάτοικοι του Πολυδρόσου μαζεύονταν να πιουν το κρασάκι τους συνοδεύοντάς το με διάφορες νοστιμιές. Στα χρόνια που ακολούθησαν η σπεσιαλιτέ που ξεχώρισε ήταν η κλασσική κρεατόσουπα, «το βραστό» (μοσχαρίσιο κρέας από ελιά και κότσι με πατάτες, καρότα και σέλινο σε ζωμό κονσομέ).
Καθώς οι πελάτες έδιναν ραντεβού «πάμε για βραστό» «θα τα πούμε στο βραστό» ο ίδιος ο κόσμος επέβαλε άθελα του, την καινούργια ονομασία στο μαγαζί που πλέον μετονομάστηκε σε Ταβέρνα «το Βραστό» αποτελώντας σημείο αναφοράς αρχικά για τους κατοίκους των βορείων προαστίων και μετέπειτα όλης της Αττικής.