Βρυσάκι: Αυτό το στέκι στην Πλάκα είναι σαν να βρίσκεσαι σε κάποια ονειρική αυλή νησιού, Φωτογραφία: Instagram/@vryssaki
Βρυσάκι: Αυτό το στέκι στην Πλάκα είναι σαν να βρίσκεσαι σε κάποια ονειρική αυλή νησιού, Φωτογραφία: Instagram/@vryssaki
ΠΟΛΗ

Βρυσάκι: Σε αυτό το στέκι στην Πλάκα θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε κάποια ονειρική αυλή νησιού


Στην όμορφη Πλάκα υπάρχει ένα «κρυφό» spot, ένα σημείο συνάντησης ανθρώπων που αγαπούν τις τέχνες και τους εκλεπτυσμένους χώρους.

Ο λόγος για το Βρυσάκι στην όμορφη γραφική και ιστορική Πλάκα, ένα στέκι που «καλεί» τους επισκέπτες του να απολαύσουν τα όμορφα πρωινά και απογεύματα τους, μόνοι ή και με παρέα, έτοιμοι να διαβάσουν ένα παραμυθένιο μυθιστόρημα ή να κουβεντιάσουν με τις ώρες.

Με αισθητική που θυμίζει παλιά καλή Αθήνα, το νεοκλασικό κτήριο που στεγάζει το Βρυσάκι ταξιδεύει τους επισκέπτες σε ένα καφέ μιας άλλης δεκαετίας ενώ το αίθριο του είναι ικανό να σε μεταφέρει -έστω και νοητά- μακρυά από τη βαβούρα της πολύβουης πόλης.

Φωτογραφία: Instagram/@vryssaki

Υπό τις Funk, Jazz και World μουσικές μελωδικές μπορεί κανείς να απολαύσει ροφήματα και συνταγές με άρωμα Ελλάδας, σπιτικούς χυμούς και cocktails, ενώ στους εσωτερικούς χώρους η cozy ατμόσφαιρα θυμίζει κάτι μοναδικά οικείο.

Φωτογραφία: artfix.gr

Εκτός από τον καφέ ή το απεριτίφ σου όμως, στο Βρυσάκι μπορείς να παρακολουθήσεις εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις, σεμινάρια και εργαστήρια μιας και πρόκειται για έναν πολυδιάστατο χώρο στην καρδιά της πόλης, έναν χώρο που αγαπά την καλλιέργεια και την προώθηση καλλιτεχνικών αξιών.

Την περασμένη εβδομάδα για παράδειγμα πραγματοποιήθηκε ένα διαδραστικό εργαστήρι φλαμένγκο από τους Flamenco Heritage Artists.

Στην κεντρική αίθουσα -η οποία και αποτελεί τον κύριο εκθεσιακό χώρο- φιλοξενούνται μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις και εργαστήρια.

**Αξίζει σε αυτό το σημείο να πούμε επίσης πως το Βρυσάκι μαζί με την κοινότητα του Athens Fringe Network οργανώνει και υποστηρίζει το πρόγραμμα κοινωνικής δράσης «Αλληλεγγύη», ως χώρος διεξαγωγής μαθημάτων**

Τέλος, στο ισόγειο φιλοξενούνται μεταξύ άλλων οι εκθέσεις και διάφορα performances ενώ ένα από τα σημεία που δεν πρέπει να παραλείψεις να τσεκάρεις είναι η βεράντα του κτηρίου με θέα τη Στοά του Αττάλου και την Ακρόπολη.

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης
Βρυσακίου 17, Πλάκα, 10555, Αθήνα
Τηλ. :210 3210179SHARE