Ο εξωτερικός χώρος του εστιατορίου
Φωτογραφία: Herve
05|08|2020 12:28
SHARE
HERVE

Ο Ερβέ Προνζάτο ανάβει φωτιές στα Άνω Πετράλωνα


Ο βραβευμένος επί σειρά ετών με Χρυσούς Σκούφους Ερβέ Προνζάτο -τον γνωρίζουμε πολύ καλά από την «Σπονδή» όπου εργαζόταν για χρόνια, αλλά και από το «Squirrel» του Danai Beach Resort στη Χαλκιδική- όχι μόνο αποφάσισε να επιστρέψει στη χώρα μας μετά από μια περιπλάνηση στην Ασία, αλλά και να ανοίξει το δικό του εστιατόριο fine dinning, στα Άνω Πετράλωνα, μια περιοχή που κυρίως είναι γνωστή για τα chill out στέκια της και τις κλασικές της ταβέρνες.

Κι όμως εκείνος πήρε το ρίσκο κι έτσι μετά από την άρση των περιοριστικών μέτρων, το «Hervé» άνοιξε τις πόρτες του καλώντας τους φανς -κι όχι μόνο- του σεφ να κάνουν ένα γαστρονομικό ταξίδι υψηλής ποιότητας μέσα από ένα μενού που προσφέρεται σε δέκα ή δεκαέξι πιάτα.

Είναι άλλωστε γνωστή η αγάπη του Ερβέ για την Ελλάδα –Γαλλοιταλός ο ίδιος στην καταγωγή που έδωσε και το όνομά του στο εστιατόριο, καθώς πρόκειται για ένα απολύτως προσωπικό του στοίχημα- μάλιστα εδώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τα παιδιά του. Όσο για την απόφασή του να βρεθεί σε μια κλασική αστική γειτονιά ήταν επειδή ήθελε να προσφέρει ένα υψηλής ποιότητας μενού σε κανονικές τιμές.

Να ξέρετε όμως ότι για να επισκεφτείτε το «Herve» πρέπει οπωσδήποτε να έχετε κάνει κράτηση -θα πληκτρολογήσετε μάλιστα τον κωδικό στην είσοδο- μιας και θέλουν να αποφεύγουν τον συνωστισμό. Μόλις περάσετε την πόρτα του, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύετε για ένα εστιατόριο fine dining, θα βρεθείτε σε έναν χώρο λιτό με urban στοιχεία, χωρίς φιοριτούρες και υπερβολές. Αναπαυτικά σκαμπό και πολυθρόνες, αλλά και μια τεράστια μπάρα, βρίσκονται περιμετρικά της ανοιχτής κουζίνας, από όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία παρασκευής του γεύματός σας, ενώ το μοντέρνο τούβλο και τα γκράφιτι στους τοίχους δημιουργούν μια χαλαρή και άνετη ατμόσφαιρα.

Τριγύρω, θα βρείτε ελάχιστα τραπέζια, ενώ υπάρχει και μια μικρή αυλή με κάθετους κήπους που εμπνέεται από την αρχιτεκτονική του Patrick Blanc, στην οποία ξεχωρίζει το εντυπωσιακό γκράφιτι του γνωστού καλλιτέχνη #Misterachilles.

Το μενού τώρα θα ανανεώνεται διαρκώς και θα υπακούει στην εποχικότητα, καθώς ο Ερβέ θέλει πάντα να προσφέρει το καλύτερο στους θαμώνες, οπότε είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να εμπνευστεί ένα καινούργιο πιάτο, ανάλογα με το τι θα βρει στην αγορά. Επίσης τα πάντα εδώ είναι χειροποίητα, όπως έμαθε να κάνει από τη γιαγιά του, που δεν χρησιμοποιούσε ποτέ συσκευασμένες τροφές, ενώ το μεγάλο του όνειρο είναι να φτιάξει ένα μενού ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα γούστα του κάθε καλεσμένου του. Και λέω καλεσμένου γιατί εδώ κανείς δεν αντιμετωπίζεται ως ένας απλός πελάτης, αλλά ως ένας φίλος που αξίζει την καλύτερη φιλοξενία.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δυο menu dégustation (το ένα περιλαμβάνει 10 στάδια στα € 60, το δεύτερο 16 στάδια € 80), που θα σας μυήσουν στην τολμηρή κουζίνα του Ερβέ, που αντλεί στοιχεία από τη παράδοση αλλά και από την ασιατική κουλτούρα τα οποία παντρεύει με σύγχρονες τεχνικές.

Έτσι εδώ ένα γκουρμέ μακαρόν παντζάρι με καπνιστό σκουμπρί, tartar μαγιάτικου, yuzu gel, γρανίτα αγγούρι και τζιν τόνικ συνδυάζεται με ένα μαμαδίστικο απαλό φρικασέ από σπανάκι, μέσα στο οποίο υπάρχει ένα μελάτο αβγό ορτυκιού και αβγά από κυκλοπέτριδα, ή ένα ορτύκι με πικάντικη σάλτσα από πιπέρι Σετσουάν, μύρτιλα και αρμπαρόριζα ή ένα μπουτάκι κονφί σε ελαιόλαδο με καπνιστά κάσιους και τσάτνεϊ χουρμά με κύμινο.

Στο μπαρ θα βρείτε ευφάνταστες, παραλλαγές των κλασικών κοκτέιλ, αυτό που λέμε δηλαδή classics with a signature twist, που ταιριάζουν απόλυτα με το μενού, καθώς και μια εκλεκτή λίστα κρασιών.

Τριών Ιεραρχών 170, Άνω Πετράλωνα, 210-3471332





SHARE