Έρχονται οι «Περιβαλλοντικοί Φρουροί των θαλασσών»
LIVING CITY

Έρχονται οι «Περιβαλλοντικοί Φρουροί των θαλασσών»

Ο τομέας Απορρυπαντικών & Καθαριστικών της HenkelHellas, με αφοσίωση στη δέσμευσή του και το Πρόγραμμα Αειφορίας «ΓΙΑ ΚΑΛΟ», ενώνει τις δυνάμεις του με την ΑΒ Βασιλόπουλος και εγκαινιάζουν το νέο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα «Περιβαλλοντικοί Φρουροί των θαλασσών»!

Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα, πουέχει στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από την κατανόηση των συνεπειών της ρύπανσης των θαλασσών από πλαστικά απορρίμματα, αναδεικνύοντας τη σημασία της ατομικής ευθύνης απέναντι στην προστασία των θαλάσσιων θησαυρών μας.

Το πρόγραμμα «Περιβαλλοντικοί Φρουροί των θαλασσών» εξελίσσεται σε τρεις παράλληλους άξονες:

  1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Χορηγώντας το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) για τη δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα παιδιά «Εκπαιδεύοντας τους Αυριανούς Υπερασπιστές των Θαλασσών μας». Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάδειξη της αξίας των υδάτινων οικοσυστημάτων μέσα από τον θαλάσσιο γραμματισμό, με στόχο τη διατήρηση και την αειφόρο χρήση των ωκεανών, των θαλασσών και των θαλάσσιων βιολογικών μας πόρων, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση της ρύπανσης από τα θαλάσσια απορρίμματα.

  1. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Τονίζοντας την σημασία της ανακύκλωσης, προσκαλούν τους καταναλωτές να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επιστρέφοντας τις άδειες πλαστικές συσκευασίες τους σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος.

  1. ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αξιοποιώντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας (Circular Economy & Eco Innovation Institute CEEII) με έδρα στη Σουηδία, αναλαμβάνουν τη μετατροπή και την επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών που συλλέγονται σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος.

Παράλληλα, η HenkelHellas προσκαλεί τους καταναλωτές να γίνουν μέρος αυτής της προσπάθειας μέσα από τη συμμετοχή τους στο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Ελληνικό από τις 25 Φεβρουαρίου έως και τις 13 Μαρτίου, ενώ το ίδιο διάστημα τους επιβραβεύει και με προσφορές έως και -50% στα αγαπημένα τους προϊόντα οικιακής φροντίδας Dixan, Persil, Bref και Κ2r σε όλα κατάστηματα ΑΒ Βασιλόπουλος!

Μάθετε περισσότερα για τους Περιβαλλοντικούς Φρουρούς των θαλασσών και γίνετε κι εσείς μέρος της δράσης τους στο https://www.ab.gr/eshop/henkel-frouroitonthalasson. 

Ενώνουμε και πάλι τις δυνάμεις μας «ΓΙΑ ΚΑΛΟ»

Περισσότερες πληροφορίες:

Όλες οι Δυνάμεις μας «για καλό»! Πρόγραμμα Αειφορίας:

Στη Henkel, φροντίζουμε η κάθε πράξη μας να είναι για καλό, και δεσμευόμαστε για ένα βιώσιμο αποτύπωμα, θέτοντας ως προτεραιότητα την κοινωνία, το περιβάλλον και τα σχολεία! Δουλεύουμε αδιάκοπα, έτσι ώστε κάθε προϊόν, κάθε ιδέα, κάθε λειτουργία μας να σέβεται και να προστατεύει το περιβάλλον. Εφαρμόζουμε νέες, καινοτόμες ιδέες, υιοθετώντας έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, με προτεραιότητα τον άνθρωπο. Επενδύουμε συνεχώς σε προγράμματα επιμόρφωσης και στηρίζουμε την εκπαίδευση με ποικίλα προγράμματα και δράσεις. Προσπαθούμε όλοι μαζί για να χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο. Εξάλλου, είναι για καλό! Eπισκεφθείτε τον σύνδεσμο www.giakalo.gr.