Natu
Φωτογραφία: Natu
17|07|2020 10:17
SHARE
ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

Natu restaurant: Ο πιο ωραίος κήπος για φαγητό


Καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει, κι εμείς παραμένουμε στην Αθήνα, οι μικρές οάσεις δροσιάς που μπορούμε να βρούμε στην πόλη, γίνονται αυτομάτως στέκι. Όταν μάλιστα συνδυάζονται με τον αρχοντικό κήπο ενός εμβληματικού μουσείου της Αθήνας, τότε μιλάμε για ένα μοναδικό πάντρεμα

Ο λόγος λοιπόν για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή -που αν δεν έχετε επισκεφτεί, είναι μια ευκαιρία να το κάνετε τώρα, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις σας στη ζωολογία, τη βοτανολογία και την παλαιοντολογία -που στη θέση του «Museum Restaurant» δημιούργησε έτσι το ολοκαίνουργιο «NATU» -το όνομά του είναι μια συντομογραφία της λέξης «ΝΑΤURA» που σημαίνει Φύση- με την υπογραφή του «Δειπνοσοφιστήριον» και του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Σε ένα από τα πιο ωραία σημεία των βορείων προαστίων, ανάμεσα σε δάφνες, μυρτιές, σχοίνους, ροδιές, λεβάντες και άλλα αρωματικά φυτά της Ελλάδας, δίπλα στην λίμνη με τα νούφαρα, που αποτελεί ειδυλλιακό σημείο για ρομαντσάδα ειδικά το βράδυ ή κάτω από τον κέδρο του Λιβάνου και τα κυπαρίσσια, τις ελιές και τα πεύκα, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα εξαιρετικό γεύμα σε ένα υπέροχο περιβάλλον, όπου τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού.

Η Αφροδίτη Μπονάτσου (από το «Stones and Walls») που έχει αναλάβει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό σεβόμενη τον χαρακτήρα του κτιρίου, αλλά και τη φιλοσοφία του μουσείου, έφτιαξε μια διαβάθμιση από ζώνες, που ενώνουν αλλά και διαχωρίζουν τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο του «Natu», προσφέροντας στον επισκέπτη πολλαπλές επιλογές, για να βιώσει με άπειρους τρόπους τον ζωντανό αυτόν κήπο. Ο άνετος χώρος του εστιατορίου ντύνεται σε χρώματα γήινα, συνδέει το περιβάλλον με σύγχρονες αισθητικές αναφορές και αποτελεί τη δυναμική συνέχεια της εμπειρίας του μουσείου για τον επισκέπτη, ενώ παρουσία των αντικειμένων -έργων τέχνης της έκθεσης eARTh natur, που έχει επιμεληθεί η Πέγκυ Λούτου, συμπληρώνει αρμονικά το όλο σκηνικό.

Στην κουζίνα τώρα, που ξεκινάει από το πρωί σερβίροντας καφέ και brunch, ο Executive Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος συνθέτει αριστοτεχνικά τις γεύσεις της Μεσογείου -κυρίως με ιταλικές κι ελληνικές επιρροές- με έμφαση στα θαλασσινά, χρησιμοποιώντας πάντα αρίστης ποιότητας πρώτες ύλες.

Ξεκινήστε με την τάρτα σπανακόπιτα, που φτιάχνεται με γραβιέρα Τήνου ή τις γαρίδες σε κρούστα πατάτας, ενώ πολύ καλό για τους κρεατοφάγους είναι το βιολογικό κεμπάπ και τα λουκάνικα.

Στα κυρίως πιάτα, θα βρείτε ένα γκουρμέ μαριναρισμένο μπαρμπούνι σε ras el hanout (μείγμα μπαχαρικών από τη μαροκινή κουζίνα), με χυμό από λεμόνι, μαϊντανό, αγγουρίδα, πράσινο πιπέρι, ελαιόλαδο με κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ, βιολογικό κους κους με σαφράν, ρόδι και αγγούρι, μια ξεχωριστή φρέσκια σφυρίδα ψημένη σε μαντέμι που συνοδεύεται από φασόλια, τραγανά σπαράγγια, καρότα και νόστιμες πατάτες με μαντζουράνα, αλλά και φρέσκες ντομάτες ή έναν ψητό φρέσκο σολομό Σκοτίας, ενώ δεν λείπουν οι επιλογές σε πίτσες, pinsa (μια παραλλαγή της πίτσας, που την έτρωγαν στην αρχαία Ρώμη) με βουβαλίσια μοτσαρέλα, ντομάτες San Marzano, φρέσκο βασιλικό και καλοκαιρινή τρούφα η οποία είναι φτιαγμένη με ζυμάρι από αλεύρι σόγιας και ρυζιού), αλλά και pasta, όπως τα παραδοσιακά ελληνικά σκιουφιχτά και η φρέσκια πάστα γκαργκανέλι με βιολογικό μοσχάρι ραγού ή το ριζότο με αστακό, βασιλομανίταρα και τρούφα. Στον κατάλογο θα βρείτε επίσης κι ένα ιταλικό μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι από την chiamina της Τοσκάνης, μαύρο χοίρο με παλαιωμένο μπαλσάμικο και τρεις συνταγές με εκλεκτό Black angus φιλέτο.

Για επιδόρπιο μπορείτε να επιλέξετε το υπέροχο εκμέκ, που συνδυάζεται με τραγανά μπισκότα κανέλας, παγωτό λεμόνι και σαντιγί αρωματισμένη με βανίλια. Τέλος, στη λίστα κρασιών θα βρείτε εξαιρετικές ετικέτες από ελληνικούς αμπελώνες για να συνοδεύσετε τα πιάτα σας.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή

Από τις 10 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ

Λεβίδου 13 Κηφισιά, 210 8011170





SHARE