fbpx Το Fig στην Πραξιτέλους είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην ιεροτελεστία του πρωινού | BOVARY
Fig στην Πραξιτέλους
Φωτογραφία: Fig
27|05|2020 11:23
SHARE
FIG

Το Fig στην Πραξιτέλους είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην ιεροτελεστία του πρωινού


Οι νέοι επιχειρηματίες, παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν, φαίνεται ότι είναι αισιόδοξοι και αποφασισμένοι να δουλέψουν για τις επόμενες καλύτερες μέρες.

Μια από αυτές είναι η Έλλη Ξεμαντήλωτου, μια νέα γυναίκα και μητέρα, που μόλις άνοιξε ένα πρωτότυπο μαγαζί, το «Fig» στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας στην Πραξιτέλους.

«Είχα νοικιάσει τον χώρο από τον Δεκέμβριο. Ήταν ένα γραφείο που δεν είχε καν ηλεκτρολογικά, μέχρι να το ανακαινίσουμε και να το στήσουμε έσκασε η πανδημία. Μέσα στην καραντίνα δεν ήθελα να το βάλω κάτω. Εκείνες τις μέρες ήταν ήσυχα εδώ στη γειτονιά κι άρχισα να μεταφέρω τα προϊόντα. Οπότε ανοίξαμε με την άρση των περιοριστικών μέτρων», λέει  η Έλλη, η οποία διατηρεί έναν μικρό παραδοσιακό ξενώνα με την οικογένειά της στα Κύθηρα.

Η ιδιαιτερότητα του μαγαζιού αυτού είναι ότι είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην ιεροτελεστία του πρωινού, που είναι η αγαπημένη συνήθεια της ιδιοκτήτριας. «Επειδή έχω κόλλημα με τη διατροφή και κυρίως το πρωινό, δεν έβρισκα κάτι που να είναι αφιερωμένο σε αυτό με ήρεμο τρόπο.

Με αγχώνουν κάπως τα βιολογικά μαγαζιά, που έχουν μέσα τα πάντα. Ήθελα κάτι που να είναι μόνο για το πρωινό. Κι έτσι είπα να το φτιάξω εγώ  για να παίρνω σε χονδρική αυτό που θέλω να τρώω».

Ο χώρος είναι cozy, μοιάζει με σπίτι, συγκεκριμένα με κουκλόσπιτο.

Μπορείς να έρθεις, να καθίσεις και να μιλήσεις μαζί της και για το τι χρειάζεσαι. Η Έλλη είναι πάντα στις επάλξεις, θα σε κεράσει καφέ, γλυκό και φρούτα, ενώ, πολλές φορές, φίλοι μαζεύονται και αράζουν, μέχρι αργά, τρώγοντας πίτσες από τα διπλανά μαγαζιά.

Όταν τη ρωτάω γιατί ονόμασε το μαγαζί της «σύκο», μου εξηγεί: «Είναι το αγαπημένο μου φρούτο. Το μαζεύεις στο τέλος του καλοκαιριού… Περπατάς ξυπόλυτος και το κόβεις από τα δέντρα και μετά έρχεται ο Σεπτέμβρης που σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα. Στην αρχαία Ελλάδα το έτρωγαν πολύ, είναι ο βασιλιάς του πρωινού, γι’ αυτό και το λογότυπό μας έχει την κορόνα».

«Το πρωινό δεν είναι μόνο το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, είναι ο χρόνος που δίνεις στον εαυτό για να ξεκινήσεις το πρόγραμμά σου με ενέργεια. Το μεσημέρι συνήθως είμαστε στη δουλειά, το βράδυ νιώθουμε κουρασμένοι, μόνο το πρωί τελικά μπορούμε να φάμε με ποιότητα. Μπορείς μάλιστα να το ετοιμάσεις από το βράδυ, αν δυσκολεύεσαι  με πρωινό ξύπνημα. Ας πούμε, ένα μπολ με βρώμη και γάλα αμυγδάλου, είναι ιδανικό.

Μπορείς ακόμα και να το πάρεις μαζί σου σε ένα βαζάκι και να το φας στο γραφείο, αντί για μια σφολιάτα που δεν σου προσφέρει και πολλά. Εμένα μου αρέσει το pooridge, που το συνοδεύω συχνά με ακτινίδια, αλλά μάλλον ανήκω στο 1% του πλανήτη», λέει γελώντας.

Eδώ, λοιπόν, θα βρείτε σκεύη για το πρωινό, από τσαγιέρες μέχρι vintage φλιτζανάκια σαν αυτά που είχαν οι γιαγιάδες μας, ελληνικά κεραμικά limited edition από εργοστάσια έχουν κλείσει εδώ και χρόνια και τα βρήκε η Έλλη σε αποθήκες στοκ, πολλά εμαγιέ, ξύλινα κουτάλια θήκη για να τα παίρνετε μαζί σας στη δουλειά, ενώ αυτή την περίοδο έχει επαφές με μικρές εταιρείες και κεραμιστές που φτιάχνουν χειροποίητα σκεύη.

«Σε λίγο καιρό, θα μπορείς να φτιάξεις όλο σου το πρωινό, κυρίως μέσα από το e- shop μας που θα έχει και βρώσιμα είδη, αλλά αυτό θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, γιατί οι προμήθειες είναι τώρα δύσκολες», συμπληρώνει με θετική διάθεση, που είναι σίγουρο πως θα σας τη μεταδώσει, αν περάσετε από τον χώρο της.

 Πραξιτέλους 33, Αθήνα, Πρώτος  Όροφος, 6989182515

SHARE