Ready for Work @ Engineering
Ready for Work @ Engineering
08|03|2024 11:47
SHARE
INSPIRING

Οι γυναίκες στην ενέργεια- Ready for Work@Engineering: Μία πρωτοβουλία με την υποστήριξη του Ομίλου Motor Oil


H Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί κάθε χρόνο μία εξαιρετική αφορμή για έναν απολογισμό και μία συνολική αξιολόγηση της πορείας και των θεσμικών καινοτομιών που έχουν γίνει σε όλους τους τομείς. Από την καθημερινότητα ως την απασχολησιμότητα και τις οικονομικές παραμέτρους…

Ο Όμιλος Motor Oil φέτος στέλνει το δικό του δυναμικό μήνυμα στο πλαίσιο της εταιρικής πρωτοβουλίας «Lead the Way Forward» και σε συνεργασία με το Women on Top υλοποιεί το εξειδικευμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης και ενίσχυσης των γυναικών «Ready for Work@Engineering». Σε πρώτο πλάνο έρχεται η συμπερίληψη, η ισότητα των ευκαιριών, η ισότιμη επιβράβευση, η εξασφάλιση της προσωπικής εξέλιξης και της επαγγελματικής ανάπτυξης στον επαγγελματικό στίβο. Και οι γυναίκες διαμορφώνουν το μέλλον τους, οδηγούν τις εξελίξεις, ξεπερνώντας δεδομένα και στεγανά.

Οι Γυναίκες & η Ενέργεια στο επίκεντρο

Για το 2024 μέσω του προγράμματος «Ready for Work @ Engineering» δίνεται η ευκαιρία σε 30 νέες γυναίκες που πρόκειται να αποφοιτήσουν ή έχουν ήδη αποφοιτήσει από Σχολές Μηχανικών, να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα εργαλεία και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν στον χώρο της Ενέργειας. Η δράση αφορά ειδικότερα γυναίκες που ενδιαφέρονται για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την κυκλική οικονομία και τα εναλλακτικά καύσιμα.

Πιο συγκεκριμένα από την 1η έως και τις 4 Απριλίου θα υλοποιηθεί μία σειρά από 10 online διαδραστικά εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης, με στόχο να δημιουργηθεί το κατάλληλο networking και το πλαίσιο ενδυνάμωσης, για να γίνουν οι συμμετέχουσες μέλη μιας ευρύτερης κοινότητας με αντίστοιχα ενδιαφέροντα. Παράλληλα, αυτές οι 30 γυναίκες θα καταφέρουν να έρθουν πιο κοντά στα επαγγελματικά τους όνειρα και να διεκδικήσουν την εξέλιξη που ονειρεύονται. Στη συνέχεια, οι απόφοιτες θα συνδεθούν με γυναίκες που έχουν επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της Ενέργειας, και θα πραγματοποιήσουν μαζί τους μία τρίμηνη συνεργασία mentoring, θα μοιραστούν εμπειρίες και γνώση, ενώ κάθε mentee θα θέσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τους μελλοντικούς στόχους και θα διεκδικήσει με μεγαλύτερη ευκολία μία θέση στην αγορά εργασίας.

Σε όσες γυναίκες επιλέχθηκαν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουν μία σημαντική εμπειρία με την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, στις 5 Μαρτίου*. Συνολικά μέχρι την προθεσμία λήξης των αιτήσεων στις 25 Φεβρουαρίου, οι δηλώσεις συμμετοχής ανήλθαν στις 121, με 52 να προέρχονται πό την Αθήνα και 69 από την Περιφέρεια και το εξωτερικό. Επιλέχθηκαν 16 συμμετέχουσες από την Αθήνα και 22 από διάφορα σημεία της Ελλάς, μεταξύ των οποίων: Αγρίνιο, Βόλος, Θεσ/κη, Χανιά, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κόρινθος, Αρκαδία, Ξάνθη, Έβρος, Πάτρα, Πτολεμαΐδα, Σητεία, Σπάρτη, Τρίκαλα. Τα αντικείμενα σπουδών των συμμετεχόντων καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα με συγκεκριμένες ειδικότητες: Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης, Μεταλλειολόγων - Μεταλλουργών Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Φυσικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών.

Η Ελένη Γκιρτζιμάνη, Head of Talent Management και Acquisition του Ομίλου Motor Oil, δήλωσε σχετικά: «Για τον Ομιλο Motor Oil η επαγγελματική ανάπτυξη και προοπτική είναι αξιακή βάση μας διαχρονικά. Ο Ομιλος διαθέτει ένα πολυενεργειακό χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων αλλά κυρίως ένα δυναμικό σύνολο ανθρώπων. Οι άνθρωποί μας είναι η ενέργειά μας. Διασφαλίζουμε πρακτικές και πρωτοβουλίες ίσων ευκαιριών για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως φύλου, ισότιμη επιβράβευση και δυνατότητες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κι εφέτος με το μήνυμα «Lead the Way» ενδυναμώνονται και ενθαρρύνονται οι νέες συμμετέχουσες γυναίκες του προγράμματος ReadyforWork @ Engineering να ονειρεύονται και να πιστεύουν στην δυναμική τους, να διαμορφώνουν το μέλλον τους, αναδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορούν να επιτύχουν».

Ενώ, η Στέλλα Κάσδαγλη, Συνιδρύτρια του Women On Top, τόνισε: «Η ενδυνάμωση των νέων γυναικών ώστε να βρουν μια θέση εργασίας που καλύπτει τις προσδοκίες τους και το δημιουργικό δυναμικό τους είναι κρίσιμη για την παραμονή τους στην αγορά εργασίας για το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής τους ζωής. Γι' αυτό και είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένες που, μέσα από το πρόγραμμα Ready for Work και με την υποστήριξη της Motoroil, βάζουμε το λιθαράκι μας για την οικονομική ανεξαρτησία και την ουσιαστική κοινωνική ενεργοποίηση των γυναικών στην Ελλάδα».

Ο Όμιλος Motor Oil αποτελεί ισχυρό παράγοντα στον ενεργειακό κλάδο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, διαθετοντας έναπολυενεργειακό χαρτοφυλάκιο. Στηρίζει με ευελιξία και όραμα χιλιάδες εργαζομένους με συνεχείς νέες επενδύσεις, βοηθά στην ανάπτυξη της οικονομίας των τοπικών κοινοτήτων όπου επεκτείνει τη δράση του, ενώ δεν σταματά να συνδράμει με κάθε μέσο τους στόχους των απασχολούμενων. Η ισότητα αποτελεί βασικό στοιχείο στο DNA της εταιρείας, καθώς και η χρήση βέλτιστων πρακτικών με θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Το Women On Top από το 2012 δεν σταματά να καινοτομεί, παρακολουθώντας ως σήμερα πάνω από 1350 συνεργασίες mentoring προς όφελος άνεργων γυναικών, γυναικών που θέλουν να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση ή που θέλουν να εξελιχθούν μέσα σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, γυναικών που θέλουν να επιχειρήσουν κ.ά. Πρόκειται για έναν οργανισμό του εμπνευσμένα δίνει ευκαιρίες για εκπαίδευση, συμβουλευτική και υπηρεσίες διαχείρισης έργου μέσω της πρωτοβουλίας Women On Top in Business, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής στους ωφελούμενους.

Η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, Συνιδρύτρια του Women On Top, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το πρόγραμμα Ready for Work @ Engineering του Women On Top, με την υποστήριξη της Motoroil, κάνει αυτή την αναζήτηση, αυτό το «ταξίδι» για τις 30 νέες γυναίκες που θα συμμετέχουν, λίγο πιο εύκολο, προσφέροντάς τους μια πολύ σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης δεξιοτήτων απασχολησιμότητας, δικτύωσης, αλλά και υποστήριξης, ενισχύοντας όχι μόνο την αυτοπεποίθηση των ίδιων, αλλά και τις προσπάθειες όλων μας για μεγαλύτερη ποικιλομορφία και έμφυλη ισότητα στο χώρο της Ενέργειας και άλλων ανδροκρατούμενων κλάδων».

SHARE