BAT Hellas & We4All
BAT Hellas & We4All
29|05|2024 14:51
SHARE
ECO MOOD

H ΒΑΤ Hellas αναλαμβάνει δράση για το περιβάλλον: Σε συνεργασία με τη we4all βάζει πράσινο στη ζωή μας


Η φροντίδα για το περιβάλλον δεν είναι ένα ακόμη trend… Γίνεται προτεραιότητα και απαραίτητη συνθήκη για έναν βιώσιμο πλανήτη, που θα αφήσουμε παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Η BAT Hellas - πιστή στο όραμα και τη στρατηγική της για αειφορία - αποτελεί γι’ ακόμη μια φορά έμπνευση με eco friendly προσεγγίσεις στις απλές καθημερινές μας συνήθειες!

Έτσι, η ΒΑΤ Hellas powered by glo προσφέρει σημαντική στήριξη στην βιοποικιλότητα της χώρας μας αυτό το διάστημα, προχώρησε με την ομάδα των εργαζομένων της, αλλά και τους φίλους του προϊόντος σε δεντροφύτευση στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Τη στήριξή τους έδειξαν με τη συμμετοχή τους οι: Γιώργος Καράβας, Αντώνης Καλαγάτσης, Πηνελόπη Αναστασόπουλου. Στο πλαίσιο της καμπάνιας «My glorious green moments», οι ενήλικες καταναλωτές είχαν τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θέρμανσης. Για κάθε συσκευή που συλλεγόταν, θα φυτευόταν και ένα δέντρο σε περιοχές που έχουν πληγεί, με τη βοήθεια της MKO we4all.

Οι περιοχές που είχαν ανάγκη προσδιορίστηκαν με βάση την υποστήριξη της βιοποικιλότητας. Η Βαρυμπόμπη, που έχει καεί πάνω από 2 φορές τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται δίπλα σε οικισμούς, εμπλουτίστηκε με κυπαρίσσια, βελανιδιές αριές, μυρτιές, μηδικές, χαρουπιές. Η Παιανία, που βρέθηκε στην ίδια μοίρα τα περασμένα χρόνια, φιλοξενεί νέα κυπαρίσσια, χαρουπιές, δεντρολίβανα και κουτσουπιές. Στην Παλαιά Φώκαια, το Μνημείο Όρια, απέκτησε νέα όψη καθώς νέα αλμυρίκια φυτεύθηκαν, ενώ στο Ντράφι μικρά κυπαρίσσια, χαρουπιές και βελανιδιές βρήκαν τον νέο τους χώρο για ανάπτυξη.

Στη Βόρεια Εύβοια, η BAT Hellas θα δώσει νέα πνοή ειδικότερα σε δασικές και περιαστικές δασικές εκτάσεις, αλλά και σε οικισμούς που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές του 2021. Θα φυτευτούν κυπαρίσσια, σφενδάμια, δάφνες Απόλλωνα, χαρουπιές, κουτσουπιές, Σχοίνα και άλλα μελισσοκομικά φυτά. Ενώ και η ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου θα αναζωογονηθεί από νέα δενδρύλλια.

Τέλος, σημαντική προσπάθεια έγινε και σε αστικές περιοχές της Αττικής μέσα σε αυτή και την επόμενη δενδροφυτευτική περίοδο. Γιατι ως γνωστόν, οι πυρκαγιές που λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαίρι επηρεάζουν άμεσα και τα αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά και τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Το απόλυτο «green» inspo από τη BAT Hellas

Εσείς πώς φαντάζεστε τις εντελώς δικές σας glorious green moments; Η δράση της ΒΑΤ Hellas powered by glo απέδωσε διπλό όφελος, τόσο στην ελληνική κοινωνία, όσο και στο περιβάλλον και έγινε φάρος που έδειξε τον δρόμο για αντίστοιχες μελλοντικές κινήσεις. Η συλλογή συσκευών για μειωμένο αποτύπωμα μετουσιώνεται σε αύξηση του πράσινου και μέσα από τη στοχευμένη αυτή πρωτοβουλία δίνεται το έναυσμα για περαιτέρω περιβαλλοντική αφύπνιση των καταναλωτών και στήριξη περιοχών.Η BAT Hellas, μία από τις κορυφαίες εταιρείες με σημαντικές διακρίσεις, μας δείχνει πώς μπορούμε να φροντίσουμε το περιβάλλον με μικρές, απλές κινήσεις. Δημιούργησε νέους πυρήνες πρασίνου και εμείς μπορούμε να δούμε εδώ τη Glorious Green Moments δράση. Στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της BAT υπάρχει πάντα χώρος για ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) για τους ενήλικους καταναλωτές, την κοινωνία και της ομάδας εργαζομένωντης εταιρείας. Extra credits στην όλη προσπάθεια δίνονται και από ταυτόσημες παράλληλες δράσεις, όπως την αναβάθμιση και ενίσχυση της προσβασιμότητας του Βοτανικού Κήπου Διομήδους, αλλά και τη δημιουργία του πρώτου πλήρως ενεργειακά αυτόνομου πάρκου (e-Πάρκο) στον Δήμο Αμαρουσίου.

Η ΒΑΤ Hellas powered by glo ολοκληρώνει τη σημαντική της προσπάθεια στοχεύοντας σε βιώσιμες πρακτικές και δίνει την υπόσχεση για ανακύκλωση των παλιών συσκευών με ορθές πρακτικές, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης όλων των πιστών φίλων της!

SHARE