Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ

Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ: Ένα πλούσιο πρόγραμμα με παγοδρόμιο, συναυλίες, παραστάσεις και πάρτι


Την Τετάρτη 01/12, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώθηκε στον πιο μαγευτικό χριστουγεννιάτικο προορισμό της πόλης για ακόμη μια φορά.

Το πρώτο βράδυ του Δεκέμβρη, τα αμέτρητα γιορτινά φώτα ανάψαν, χαρίζοντας τη λάμψη τους στα πλατάνια του Καναλιού και τα στολισμένα έλατα της Αγοράς! Ένα φεστιβάλ φωτός έδωσε λαμπερό τόνο στο βραδινό Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: τέσσερις Φωτιστικές Εγκαταστάσεις διακεκριμένων καλλιτεχνών του εξωτερικού και μια ελληνική συμμετοχή μαγνητίζουν τα βλέμματα δημιουργώντας μια ιδιαίτερη εορταστική ατμόσφαιρα που θα αποτελέσει το σκηνικό των Χριστουγεννιάτικων αναμνήσεών μας.

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στο Φάρο

Όπως κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύουν στον Φάρο μέσα σε ένα φωτεινό, ονειρικό τοπίο.

Σε συνέχεια των παραστάσεων του Διονύση Σαββόπουλου, του Γιώργου Νανούρη, του Θωμά Μοσχόπουλου και του Βασίλη Μαυρογεωργίου, φέτος την σκηνοθετική σκυτάλη των Χριστουγεννιάτικων Ιστοριών παίρνει η Γιολάντα Μαρκοπούλου και συγκροτεί έναν πολύ-πολιτισμικό θίασο με ηθοποιούς και ερμηνευτές από διαφορετικές χώρες για να αφηγηθούν μια ιστορία ικανή να ενώσει παιδιά διαφορετικά από όλα τα μέρη του κόσμου (ανεξάρτητα από φύλο, φυλή ή εθνικότητα), που τα ενώνει η ανάγκη να έρθουν πιο κοντά με τους συνομιλήκους τους και να διαμορφώσουν σχέσεις που βασίζονται στην κατανόηση, την αποδοχή και την αλληλοϋποστήριξη.

Ένα πλούσιο γιορτινό πρόγραμμα στο ΚΠΙΣΝ

Ένα νέο έργο της Αγγελικής Δαρλάση, βασισμένο στον «Χιονάνθρωπο» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, για τον θρίαμβο της πολλαπλότητας και της μοναδικότητας κάθε παιδιού -τον θρίαμβο των παιδιών που ξεπερνούν τους φόβους τους και αποκτούν πίστη στον εαυτό τους και εσωτερική δύναμη- θα φωτίσει τα φετινά Χριστούγεννα στον Φάρο, με ζωντανή μουσική, τραγούδια, κουκλοπαίκτες, έμφαση στην κίνηση και δυνατότητα διάδρασης.

Για παιδιά 4 ετών και άνω.

Το παγοδρόμιο

Με ελεύθερη είσοδο

Φέτος τα Χριστούγεννα, το Παγοδρόμιο ανεβάζει τον παλμό στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ, με τους επίδοξους πατινέρ του να στροβιλίζονται σε γιορτινούς ρυθμούς και τα παγοπέδιλα να παίρνουν φωτιά!

Τοποθετημένο στην αρχή του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού «εκ των έσω».

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ Χριστούγεννα με μουσικές της Aυτοκρατορικής Βιέννης

Την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στις 21.00 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, σε μια ξεχωριστή συναυλία με τις υπέροχες μουσικές της αυτοκρατορικής Βιέννης.

Τα δημοφιλή έργα του Johann Strauss υιού, αλλά και των μελών της οικογένειας Strauss έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις λαμπερές μουσικές της αυτοκρατορικής Βιέννης. Πολυαγαπημένα βαλς, πόλκες, μαζούρκες, αλλά και αποσπάσματα από οπερέτες, συνθετών που έζησαν και έγραψαν στην Βιέννη του 19ου αιώνα, με κυριότερους εκπροσώπους τα μέλη της οικογένειας Strauss (ο Strauss πατέρας και οι υιοί του Johann, Josef και Eduard), υπόσχονται ένα μελωδικό ταξίδι στην πρωτεύουσα της Αυστρίας. Μεθυστικές μελωδίες που συνεχίζουν να μαγεύουν το κοινό εδώ και αιώνες και να αποτελούν το απαραίτητο συστατικό για τη δημιουργία μιας ζεστής γιορτινής ατμόσφαιρας.

Το ΚΠΙΣΝ τη πρώτη ημέρα του Δεκέμβρη θα φορέσει τα γιορτινά του

SNF Run: 2022 First Run

Για πέμπτη χρονιά, την Παραμονή Πρωτοχρονιάς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σας καλεί να φορέσετε τα καλά σας... αθλητικά παπούτσια και να τρέξετε στον SNF RUN: 2022 FIRST RUN!

Κατά τον εορτασμό της αλλαγής του έτους και υπό το φως των πυροτεχνημάτων, 2022 δρομείς δίνουν ραντεβού για να τρέξουν γύρω από το Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ και να υποδεχτούν δυναμικά τη νέα χρονιά με έναν διαφορετικό τρόπο. 

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους, καθώς η διαδρομή καλύπτει μια απόσταση μόλις 3χλμ γύρω από το στολισμένο ΚΠΙΣΝ.  

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 00:04, το Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022, αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου και το εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων!

SHARE