Καταστήματα στην Ερμού
Φωτογραφία: Shutterstock
11|12|2020 13:50
SHARE
ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ

Κορωνοϊός: Αγορές μόνο με click away από τα καταστήματα τις γιορτές -Πώς λειτουργεί


Από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου τίθεται σε εφαρμογή το «click away», η παραλαβή παραγγελιών από το κατάστημα.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και λόγω του φόρτου των courier, θα επιτρέπεται η παραλλαγή παραγγελιών με click away.

To μέτρο αυτό θα μπορέσει να εφαρμοστεί μόνο από καταστήματα που έχουν πρόσβαση/πρόσοψη στο δρόμο.

Τα εμπορικά κέντρα, τα mall και τα καταστήματα που συστεγάζονται σε άλλα, δεν θα μπορούν να εφαρμόσουν το click away. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι στις επιχειρήσεις που θα έχουν παράνομα πελάτες θα επιβληθεί πρόστιμο και κλείσιμο.


Το ωράριο λειτουργίας (προαιρετικά) θα είναι από τις 7 π.μ έως τις 9 μ.μ. Προαιρετική θα είναι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές 13-20 και 27 Δεκεμβρίου.

Απαιτείται η ηλεκτρονική ή και τηλεφωνική προαγορά των αγαθών. Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα που θα φέρει τα εξής στοιχεία:

-Επωνυμία

-Διεύθυνση

-ΑΦΜ

-Χρονικό διάστημα παραλαβής

Η πληρωμή γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και με POS.

Η παραλαβή των προϊόντων θα γίνεται από την είσοδο του καταστήματος και μόνο από ένα άτομο. Η είσοδος στο κατάστημα απαγορεύεται. Για την μετάβαση του πελάτη στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή μηνύματος στο 13033 με επιλογή 2 («Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα») ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης συν την απόδειξη προαγοράς του προμηθευτή.

Έξω από το κατάστημα θα μπορούν να υπάρχουν το πολύ έως 9 άτομα, με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ τους. 

SHARE