Το Line στα Κάτω Πετράλωνα είναι το νέο talk of town
Το Line στα Κάτω Πετράλωνα είναι το νέο talk of town
LINE

Line: Η νέα all day άφιξη της Αθήνας από το δίδυμο του βραβευμένου «The Clumsies»


Το νέο talk of the town μαγαζί ακούσει στο όνομα «Line», δηλαδή «γραμμή».

Ο Βασίλης Κυρίτσης και ο Νίκος Μπάκουλης, συνιδρυτές του διεθνώς αναγνωρισμένου «The Clumsies» και βραβευμένοι επαγγελματίες στον χώρο του bartending, έχουν μελετήσει και πειραματιστεί με τις πρώτες ύλες που δίνει η φύση.

Στο επόμενό του βήμα, το δίδυμο ενώνει τις δυνάμεις του με τον Δημήτριο Νταφόπουλο, συνιδρυτή της «Three Cents», ενός εξαιρετικά επιτυχημένου ελληνικού brand με παρουσία σε ξένες αγορές. Την δική της πινελιά πρόσθεσε και η δημιουργική ομάδα «El. et al.» στα γραφιστικά.

Η ομάδα εμπνέεται από τη διαδικασία της ζύμωσης, που θεωρεί ότι ξετυλίγει μία... γραμμή, από τις αρχές της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα, από την καλλιέργεια της πρώτης ύλης μέχρι το γευστικό αποτέλεσμα στο ποτήρι ή το πιάτο μας.

Στο νέο τους εγχείρημα, το Line, η γραμμή αυτή προσεγγίζεται με ανατρεπτική διάθεση, δίνοντας έμφαση σε απρόσμενα υλικά, ανορθόδοξη μεταχείριση και επινοητικούς συνδυασμούς. Η δημιουργική ομάδα στρέφεται στην παραγωγή οίνου από φρούτα, μία εναλλακτική προσέγγιση με μεγάλο ενδιαφέρον και περιθώριο για πειραματισμό και δημιουργία.

Ζυμώσεις
Ζυμώσεις

Από την εξίσωση δεν λείπει η παραγωγή ζύθου και άρτου, δύο προϊόντα που ανοίγουν ένα ευρύ πεδίο για δοκιμή νέων συνταγών, αλλά και για ανταλλαγές υλικών μεταξύ τους.

Το Line προσεγγίζει μεθοδικά τη ζύμωση και, την ίδια στιγμή, υπόσχεται να τη χειρίζεται όσο άναρχα χρειάζεται για να παρουσιάζει συνεχώς το επόμενο βήμα στις συνταγές του.

Close up
Close up

Κάτω από την ομπρέλα του Line, ένα όνομα που αντηχεί τη λέξη wine, η ευρηματική ομάδα αφήνει ανοιχτό τον δίαυλο ανάμεσα στην παραγωγή κρασιού από φρούτα και τις πρωτότυπες συνταγές για cocktails, αλλά και την μπύρα και το ψωμί, δημιουργώντας ένα δίκτυο αλληλεπίδρασης. Στα χέρια τους, η ζύμωση ενός φρούτου μπορεί να αποδοθεί σε έναν διευρυμένο καμβά που χωράει όχι μόνο ένα πρωτότυπο κρασί, αλλά και τη βάση για spritz, chutney και ψωμί με προζύμι από το ίδιο φρούτο.

Λεπτομέρειες
Λεπτομέρειες

Η μπύρα, αντίστοιχα, μπορεί να χαρίσει μέρος της ζύμωσης της στο δίκτυο αυτό, συμμετέχοντας όχι μόνο σε πειραματικές συνταγές άρτου, αλλά επηρεάζοντας τη σύσταση ενός cocktail. Ο επισκέπτης του Line μπορεί να διαλέξει από μία μοναδική ποικιλία κρασιών από φρούτα, εκλεπτυσμένων συνταγών cocktails, πρωτότυπης ποικιλίας από μπύρες, λαχταριστού φρέσκου άκοπου ψωμιού σερβιρισμένου σαν πεσκέσι, και νόστιμων συνοδευτικών, όπως ιδιαίτερα τυριά μικρής παραγωγής.

Από ψηλά
Από ψηλά

Οι πολλές διαστάσεις του Line αποτυπώνονται στο λογότυπο που εμπνέεται από τον μονόλιθο, ένα σύμβολο της σπίθας που εξέλιξε την ανθρωπότητα, όπως αποδίδεται στην εμβληματική Οδύσσεια του Διαστήματος. Η γραμμή του ονόματος ορθώνεται, αποκαλύπτει έναν όγκο και εμπεριέχει τη λέξη Line, όπως συμβαίνει με τη διαδικασία της ζύμωσης που δίνει «όγκο» και αναπάντεχες διαστάσεις στην πρώτη ύλη.

Art
Art

Το νέο εγχείρημα στεγάζεται σε ένα παλιό εργοστάσιο στα Πετράλωνα, στον πρώην πολυχώρο της γκαλερί Ζουμπουλάκη, έργα της οποίας θα εκτίθενται περιοδικά στο Line για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο χώρος ανανεώνεται διατηρώντας τις δωρικές γραμμές και αναδεικνύοντας τη λιτότητα του βιομηχανικού του προφίλ, ενώ αξιοποιεί και την εξωτερική πίσω αυλή για τους επισκέπτες του. Στο Line θα στεγάζεται και το εργαστήριο, όπου διεξάγονται όλα τα απαραίτητα πειράματα με το κρασί, την μπύρα και το ψωμί.

Ο βιομηχανικός χώρος
Ο βιομηχανικός χώρος

Ενδεικτικό της δημιουργικής προσέγγισης, είναι το «αρχείο-κάβα», όπου θα φυλάσσονται οι οίνοι από διαφορετικά φρούτα ανά έτος, ως καταγραφή του γευστικού καμβά της κάθε περιόδου. Συντονισμένο με την αξία όλων όσων μας χαρίζει η φύση, το Line θα ακολουθήσει μία τακτική λειτουργίας με όσο το δυνατόν λιγότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην κατανάλωση ενέργειας και στις συσκευασίες των προϊόντων του.

Line
Line

Το Line αναμένεται να γίνει το all day στέκι της Αθήνας.

Η αυλή
Η αυλή
SHARE