Η παράδοση επιβάλλει την 25η Μαρτίου να τρώμε μπακαλιάρο και μάλιστα με σκορδαλιά.
Μπορεί ο ανοιξιάτικος Μάρτιος να μας στέρησε την ευκαιρία για τριήμερο και ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, ωστόσο ο καιρός το Σάββατο θα είναι υπέροχος. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το φαγητό σε ένα ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα ή ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.
Υπάρχουν πολλά στέκια που τιμούν με μεράκι τις παραδοσιακές γεύσεις και φημίζονται για το μερακλίδικο μπακαλιάρο τους και την πατροπαράδοτη σκορδαλιά.
25ης Μαρτίου: Οι διευθύνσεις για νόστιμο μπακαλιάρο
Μπακαλιαράκια του Δαμίγου
Όνομα και πράγμα, η υπόγεια ταβέρνα του Δαμίγου, γνωστή και ως «Τα μπακαλιαράκια» είναι η πιο παλιά εν ζωή ταβέρνα της Αθήνας και σερβίρει ίσως τον καλύτερο τηγανητό μπακαλιάρο σκορδαλιά της πόλης.
Ενα γνήσιο αθηναϊκό καπηλειό, όπου εκτός από τον νόστιμο μπακαλιάρο επιβάλλεται να δοκιμάσετε αμπελόφυλλα. Φτιάχνουν επίσης το δικό τους κρασί, το οποίο είναι μια ευχάριστη έκπληξη.