Βurger στον Μπούφαλο
Φωτογραφία: Μπούφαλος
16|06|2020 12:37
SHARE
ΜΠΟΥΦΑΛΟΣ

Τα burger του Μπούφαλου είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε αμαρτία


Μια από τις όμορφες πλατείες με χρώμα στης παλιάς αστικής Αθήνας είναι αυτή του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Η «Κυβέλη» με τα μοντέρνα πιάτα της, το «Σχολαρχείο» με τους παραδοσιακούς μεζέδες του, οι «Νοστιμιές τη Μαίρης» με τα μαμαδίστικα μαγειρευτά της, το trendy « Ιτ’σ α βίλατζ» που συγκεντρώνει καλλιτεχνικό κόσμο ή ο all time classic «Διόνυσος» με τα άπαιχτα σουβλάκια του δίνουν τον τόνο της νυχτερινής -και όχι μόνο ζωής- στην πλατεία.

Κάτι, όμως, έλειπε από την περιοχή: ένα καθαρόαιμο streetfood corner. Αυτό το κενό ήρθε να συμπληρώσει ο τρομερός «Μπούφαλος» που άνοιξε μετά από την άρση των περιοριστικών μέτρων, στις 25 Μαΐου συγκεκριμένα, κι άρχισε να ψήνει ασυναγώνιστα μπέργκερ και τα συναφή, όπως δηλώνει και η ταμπέλα του.

Ρop-art αισθητική που θυμίζει κάτι από Άντι Γουόρχολ και χαλαρή ατμόσφαιρα που ενισχύεται από το χιούμορ των παιδιών του μαγαζιού, δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό για να κάνεις το εβδομαδιαίο σου γαστρονομικό παραστράτημα.

Που για να πούμε την αλήθεια δεν είναι καθόλου ανθυγιεινό, γιατί ο «Μπούφαλος» φαίνεται πως ξέρει καλά το μυστικό της επιτυχίας ενός σωστού μπέργκερ: μπιφτέκια από 100% μοσχαρίσιο κιμά, αφράτα ψωμάκια και συνδυασμοί που δεν μπορεί κανείς να φτιάξει εύκολα στο σπίτι του.

Must του καταλόγου με τις εννέα διαφορετικές και πολύ πιασάρικες επιλογές είναι το ομώνυμο «Μπούφαλος» με μπιφτέκι 220γρ, μπέικον, έμενταλ, αβοκάντο, πίκλα κόκκινου κρεμμυδιού, ντομάτα, σαλάτα, αρωματικό βούτυρο και σος Μπούφαλος, χειροποίητη, όπως δηλαδή και όλες οι υπόλοιπες που θα βρείτε εδώ.

Άλλωστε το πολύχρωμο installation με τα μπιφτέκια, την κέτσαπ, τις φέτες τυριού, τις πίκλες και το μότο «με τα χέρια μου, μάνα μου» δηλώνει ξεκάθαρα ότι τα πάντα εδώ είναι σπιτικά.

Για τους γκουρμέ τύπους υπάρχει το «Ντίξελ» που εκτός από το μπιφτέκι, περιέχει duxelles μανιταριών (μια παρασκευή μανιταριών σοτέ με κρεμμύδι, μπέικον και αρωματικά, κάτι δηλαδή σαν κιμά μανιταριών), κατσικίσιο τυρί chevre, κόκκινη λόλα και καπνιστή κέτσαπ, ενώ αν θέλετε μια γνήσια αμερικάνικη γεύση να δοκιμάσετε το «Big Apple» με μπιφτέκι από καπνιστή μοσχαρίσια μπριζόλα, sauerkraut μοτσαρέλα, ντομάτα και BBQ σος.

Αν, όμως, πεινάτε πολύ, τότε δεν έχετε παρά να παραγγείλετε το «Extreme Burger», που έχει όχι ένα αλλά δύο αυθεντικά μπιφτέκια, διπλό μπέικον, διπλό τσένταρ, τηγανητό αυγό, τραγανό καραμελωμένο κρεμμύδι, spicy cocktail sauce, ντομάτα και greens. Δεν λείπει, όμως, και μια πιο ελληνική εκδοχή, το «Βέργερ» -ναι, όπως το διαβάζετε- με μπιφτέκι, ψητό πανσετάκι, μανούρι, κρίταμο, αγγούρι, ρετσινάτες σταφίδες και πικάντικη χωριάτικη σος.

Επίσης θα βρείτε τρία τεράστια κι άκρως χορταστικά σάντουιτς, πρωτότυπες σαλάτες και αρκετά συνοδευτικά, όπως τυρομπουκιές με πιπεριές χαλαπένιος, κοτομπουκιές, πανσετοπαϊδάκια και chicken hot pops, που ουσιαστικά είναι παναρισμένο κοτόπουλο καραμελωμνο σε Cajun mix, το οποίο σερβίρεται με τηγανητές γλυκοπατάτες.

Η έκπληξη, όμως, είναι το corn dog που σερβίρεται μέσα σε μια φρεσκοψημένη βάφλα.

Για επιδόρπιο -φροντίστε να αφήσετε χώρο- υπάρχει μηλόπιτα κραμπλ και πύργος σοκολάτας με φυστικοβούτυρο και καραμέλα, για να ολοκληρώσετε την αμαρτία.

Επτανήσου 13, Κυψέλη, 210 8238082





SHARE