Πλατφόρμα Εύρεσης Εργασίας 3ου Τομέα
LIVING CITY

NgoHeroes: H 1η ηλεκτρονική πλατφόρμα εξειδικευμένων υπηρεσιών εύρεσης εργασίας

Το ngoHeroes είναι η πρώτη πλατφόρμα εύρεσης εργασίας που απευθύνεται αμιγώς στο οικοσύστημα των ΜΚΟ στην Ελλάδα.

Αποτελεί μια πρωτοβουλία της Civil Act σε συνεργασία με το HIGGS, καθώς οι δύο οργανώσεις αφουγκράστηκαν την ανάγκη ύπαρξης μιας πλατφόρμας που συνάμα θα συνδέει άμεσα ΜΚΟ και υποψηφίους που αναζητούν εργασία στον 3ο τομέα στην Ελλάδα.

Κύριες ομάδες στόχου της πλατφόρμας αποτελούν αφενός οι ΜΚΟ, αφετέρου οι επαγγελματίες που αναζητούν εργασία στον 3ο τομέα και επιθυμούν να ταιριάξουν εργασιακή σταδιοδρομία με κοινωνική προσφορά. Το «ngoHeroes» επιδιώκει να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ των ενδιαφερομένων που θέλουν να εργαστούν σε μία οργάνωση με κοινωφελή χαρακτήρα, καθώς και των οργανώσεων που επιδιώκουν να βρουν το κατάλληλο άτομο για την κάλυψη μίας θέσης.

Το ταξίδι ξεκίνησε το 2019, όταν με τη συμβολή του προγράμματος Vodafone World of Difference, η Civil Act προσέλαβε την πολύτιμη συνεργάτιδα Νικόλ Κακαντούση, η οποία έβαλε τις digital βάσεις για τη γέννηση της πλατφόρμας, χαρτογραφώντας παράλληλα τις ανάγκες πάνω από 170 ΜΚΟ.

«Το ngoHeroes «προσγειώθηκε» στους πλοηγούς μας στις αρχές του περασμένου χρόνου, μιας εξαιρετικά δηλαδή δύσκολης περιόδου, με την έναρξη μιας πρωτόγνωρης πανδημίας. Παρά το γεγονός αυτό, και σε μια περίοδο που οι αγκαλιές απαγορεύτηκαν, είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που η ιδέα αγκαλιάστηκε από όλους τόσο ζεστά. Μέχρι σήμερα, πάνω από 100 οργανώσεις και 500 υποψήφιοι είναι εγγεγραμμένοι, ευχαριστώντας τους όλους και τον καθένα ξεχωριστά» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Γράβαρης, υπεύθυνος Επικοινωνίας της Civil Act, ενός οργανισμού που έχει σκοπό να μεταμορφώσει την κοινωνία, προάγοντας την εξωστρέφεια, καθώς και καινοτόμες παρεμβάσεις που θα συνδράμουν αποφασιστικά στην κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα στον 3ο τομέα.


«Απώτερος στόχος της πλατφόρμας αποτελεί το «τέλειο πάντρεμα», το Perfect Match όπως χαρακτηριστικά αναφέρουμε. Με άλλα λόγια, δεν μας ενδιαφέρει απλώς ένας εργαζόμενος να απορροφηθεί επαγγελματικά για κάποιο χρονικό διάστημα. Αντ’ αυτού, θέλουμε την κατάλληλη επαγγελματική διασύνδεση μιας ΜΚΟ με τον κατάλληλο υποψήφιο για την κατάλληλη θέση εργασίας, ώστε αμφότεροι να επωφεληθούν τα μέγιστα στο διηνεκές. Θέλουμε ο υποψήφιός μας να γίνει ο ήρωας του εαυτού του, ο ngoHeroe, καθώς και του οργανισμού στον οποίο θα εργαστεί» συμπληρώνει ο Βασίλης Γράβαρης.

Σημειώνεται ότι πυξίδα της Civil Act αποτελεί η λεπτομερής χαρτογράφηση των βασικών αναγκών που αφορούν τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως η ανεργία, η έλλειψη σε στέγαση και στοιχειώδη αγαθά καθώς η αποτυχία διασύνδεσης με καίρια σημεία αναφοράς.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα

Από την αρχή στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια όσο πιο user friendly πλατφόρμα γινόταν, που αφενός θα διασυνδέει εύκολα και γρήγορα τις ΜΚΟ με τους επαγγελματίες, αφετέρου θα εξοικονομεί σε αμφότερους πολύτιμο χρόνο από τις αναζητήσεις τους.

Πρώτο λοιπόν βήμα αποτελεί η εγγραφή των ΜΚΟ και των επαγγελματιών στην πλατφόρμα, εντελώς δωρεάν, και με μια διαδικασία που δεν παίρνει πάνω από 5 λεπτά. Πιο συγκεκριμένα, για μια οργάνωση απαιτούνται απλά μερικές πληροφορίες για το αντικείμενο της δράσης της, καθώς και το επίσημο λογότυπο και για έναν επαγγελματία που αναζητεί εργασία, η δημιουργία του βιογραφικού του μέσα από την πλατφόρμα.

Από τη στιγμή που η εγγραφή έχει πραγματοποιηθεί, οι οργανώσεις και οι επαγγελματίες αποκτούν πρόσβαση σε μια ευρεία δεξαμενή υποψηφίων και αγγελιών εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, μια οργάνωση μπορεί να προσθαφαιρεί όσες αγγελίες εργασίας επιθυμεί, εντελώς δωρεάν, ενώ ένας υποψήφιος να αιτείται σε αγγελίες εργασίας κατά το δοκούν.

«Θέτοντάς το αρκετά φιλοσοφικά, στο ngoHeroes μας απασχολεί η έννοια του χρόνου, γεγονός που αποτελεί τη βασική ειδοποιό διαφορά της πλατφόρμας. Πιο συγκεκριμένα, απαντάμε αποτελεσματικά στο μεγάλο πρόβλημα των χρονοβόρων διαδικασιών που πολλές φορές συνοδεύουν τη διαλογή υποψηφίων και την εύρεση εργασίας» σημειώνει ο Βασίλης Γράβαρης στη BOVARY και εξηγεί πως ο πολύτιμος αυτός χρόνος, εξοικονομείται χάρη σε ένα εξειδικευμένο αλγόριθμο της πλατφόρμας, ο οποίος κάνει την πρώτη διαλογή, διαχωρίζοντας τα βιογραφικά που δέχεται μια ΜΚΟ σε δύο ξεχωριστές λίστες, μια κύρια και μια λιγότερο, με βάση λέξης κλειδιά που υπάρχουν στην αναγγελία εργασίας και στο βιογραφικό του αιτούμενου υποψηφίου. Η διαλογή αυτή, συνδράμει καίρια στην εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου τόσο για μια ΜΚΟ, η οποία δέχεται ως επί το πλείστων σχετικά βιογραφικά με την αγγελία της, όσο και για τον υποψήφιο, καθώς αν το βιογραφικό του είναι σχετικό με την αγγελία, τότε προτεραιοποιείται σε σχέση με τον υπολοίπων.

Τέλος, μια οργάνωση μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατρέξει σε όλα τα αποθηκευμένα βιογραφικά της πλατφόρμας, χωρίς αναγκαστικά να έχει δημοσιεύσει μια αγγελία. Για το λόγο αυτό καλό είναι οι υποψήφιοι της πλατφόρμας να κάνουν τα βιογραφικά τους ορατά, ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι σε μια οργάνωση.

Οι στόχοι

 • Βελτίωση και ενδυνάμωση των υφιστάμενων ΜΚΟ με εξειδικευμένο-κατάλληλο ανθρώπινο
  δυναμικό
 • Ενίσχυση και ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του 3ου τομέα
 • Σύνδεση του ανθρωπίνου δυναμικού με τις υφιστάμενες ΜΚΟ
 • Βελτίωση της απορρόφησης και της αξιοποίησης κατάλληλων επαγγελματιών
 • Αύξηση του κοινωνικού αντικτύπου και της βιωσιμότητας των προγραμμάτων που
  υλοποιούνται από τις ΜΚΟ
 • Ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού
 • Ενίσχυση της εξωστρέφειας και της καινοτομίας των ΜΚΟ
 • Μείωση των κενών που αφήνει η κρατική μέριμνα
 • Αύξηση των επενδύσεων στον 3ο τομέα

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Ngo Heroes: