Πριν από ακριβώς πέντε χρόνια ο γαστριμαργικός χάρτης της Αθήνας θα άλλαζε οριστικά με την άφιξη ενός νέου και πολλά υποσχόμενου εστιατορίου. Το όνομά του ένα σύγχρονο λογοπαίγνιο. CTC, όπως και η σίτιση, λέξη συνυφασμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη.
Το CTC υπήρξε το όνειρο του διάσημου (αν και πολύ νέου ηλικιακά) Έλληνα σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη. Ταξιδευτής, γητευτής των αισθήσεων ο Αλέξανδρος γύρισε με μια βαλίτσα τον κόσμο για να μαθητεύσει δίπλα στον Alain Passard, την Helenne Darroze, τον Eric Frechon και τον Pascal Barbot -κι ας μην γνώριζε γρι γαλλικά πριν πάει στο Παρίσι, όπως μου εξομολογήθηκε.
Πολυσχιδής προσωπικότητα, συνδύασε μοναδικά την αγάπη του για τη μαγειρική και το ταλέντο του στη ζωγραφική. Μάλιστα το πιάτο «Ρίζες της Ελλάδας» του χάρισε την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015, διεκδικώντας τον παγκόσμιο τίτλο.
Τον συνάντησα στο εστιατόριό του στη Διοχάρους. Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα deal. Εγώ θα του απευθύνω 10+1 γρήγορες ερωτήσεις κι αυτός θα μου μαγειρέψει. Από όλες τις απόψεις, εγώ βγήκα κερδισμένη.