Φωτογραφία: athensolympicmuseum.org
LIVING CITY

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει την Ολυμπιακή Ημέρα με ελεύθερη είσοδο για όλους

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, σταθερά προσηλωμένο στο όραμά του για την προώθηση του Αθλητισμού, γιορτάζει την Κυριακή 23 Ιουνίου, την Ολυμπιακή Ημέρα και συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία με σύνθημα «Let’s Move», με ελεύθερη είσοδο για όλους, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Η Ολυμπιακή Ημέρα είναι μια παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού, της υγείας και της συνύπαρξης. Η κεντρική ιδέα της καμπάνιας “Let’s Move” αφορά στην ένταξη της άθλησης στη ζωή μας. Το 2023, με τη βοήθεια περισσότερων από 1.000 αθλητών και περισσότερων από 235 Ολυμπιακών φορέων, το σύνθημα “Let’s Move” ώθησε πάνω από 15 εκατομμύρια ανθρώπους να εμπνευστούν από τη χαρά της άθλησης και τον ενεργό υγιή τρόπο ζωής.

Το 2024, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, αγκαλιάζουμε με ενθουσιασμό αυτή την πρωτοβουλία και προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας να μάθουν για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, να θαυμάσουν από κοντά προσωπικά αντικείμενα και μετάλλια Ελλήνων Αθλητών που μας έκαναν περήφανους και έγραψαν ιστορία για τη χώρα μας, να εμπνευστούν και να ενσωματώσουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους.

Η Δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μουσείο

Παράλληλα και στο πλαίσιο της φετινής Ολυμπιακής χρονιάς, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, έχει την τιμή να φιλοξενεί στη μόνιμη έκθεση του την Ολυμπιακή Δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024. Όλοι οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την Ολυμπιακή Δάδα Παρίσι 2024 και να φωτογραφηθούν δίπλα σε αυτή.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, το οποίο στεγάζεται εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall δημιουργήθηκε από τη LAMDA Development με στόχο να προάγει τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού και να αναδείξει, μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία των Αγώνων, την άρρηκτη σχέση μεταξύ Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πού: Λ. Κηφισίας 37A (Εμπορικό Κέντρο Golden Hall), Μαρούσι