Ο Κρίτων Πουλής είναι μια ξεχωριστή περίπτωση pastry chef. Από μικρός αγαπούσε τη μαγειρική, κυρίως δε τα γλυκά, κι έμαθε δίπλα στην Ικαριώτισσα γιαγιά του τα μυστικά της κουζίνας. Πρώτος εκείνος δοκίμαζε τα πιάτα της κι αυτή με τη σειρά της υποστήριξε την απόφασή του να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική.
Μετά το σχολείο βρέθηκε να σπουδάζει στην ελληνική σχολή Le Monde και στη συνέχεια πήγε στη σχολή Cordon Bleu στο Παρίσι. Εκεί εργάστηκε δίπλα σε μεγάλους μετρ της παγκόσμιας γαστρονομίας, σε βραβευμένα με 3 αστέρια Michelin εστιατόρια, στο Παρίσι με τον σεφ Alain Passard του L'Arpège, με τον σεφ Alain Senderens στο «Alain Senderens», στο Λονδίνο με τον Pierre Gagnaire στο Sketch και στη Νέα Υόρκη με τον Alain Ducasse. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε για δέκα χρόνια με τον Pierre Hermé, τον καλύτερο ζαχαροπλάστη του κόσμου, κι έγινε το δεξί του χέρι. Από εκείνον έμαθε όλα τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής και εργάστηκε ως Chef Pâtissier Executive & Chef de Projet International αναλαμβάνοντας όλα τα openings του Pierre Hermé, ενώ παράλληλα δίδασκε και στη σχολή του Alain Ducasse.