Closer στο θέατρο Χώρα
Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας
Πάμε θέατρο

Προτείνουμε 2 θεατρικές παραστάσεις για να δείτε το Σαββατοκύριακο -Ένα σύγχρονο έργο και μια αυτοβιογραφία


Ένας πλούσιος θεατρικός χειμώνας με ενδιαφέρουσες παραστάσεις που αξίζει να δείτε τη φετινή σεζόν.

Οι παραστάσεις έχουν ξεκινήσει να σηκώνουν αυλαία και ένας πλούσιος θεατρικός χειμώνας είναι μπροστά μας με έργα ρεπερτορίου, σύγχρονα, αλλά και μονολόγους που πάντα έχουν ενδιαφέρον.

Ξεχωρίσαμε δύο παραστάσεις, ένα έργο σύγχρονο και έναν μονόλογο, και προτείνουμε να δείτε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Δύο έργα διαφορετικά μεταξύ τους, δοσμένα με μεράκι και λεπτομέρειες που κρατάνε το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή μέχρι και την τελευταία σκηνή.

Closer στο θέατρο Χώρα

Το πολυβραβευμένο έργο του Πάτρικ Μάρμπερ (βραβεία Τόνυ και Ολίβιε), που μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο το 1994, γνωρίζοντας παγκόσμια επιτυχία, παρουσιάζεται στο Θέατρο Χώρα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγιοπετρίτη - Μπογδάνο, με τους Μιχάλη Λεβεντογιάννη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ναταλία Σουίφτ και Σπύρο Σταμούλη.

Μιχάλης Λεβεντογιάννης
Closer στο θέατρο Χώρα

Η υπόθεση της παράστασης

Η Άννα, ο Λάρι, ο Νταν και η Άλις δείχνουν ανοιχτοί να έρθουν κοντά, πλησιάζοντας ο ένας τον άλλον ασφυκτικά, αχόρταγα, χωρίς καμία αναστολή. Μοιραία, μέσω του πλησιάσματος της σάρκας, θα εκφραστεί και το αιώνιο παράδοξο του έρωτα: όσο πιο κοντά θα πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, τόσο πιο έντονα θα βιώνουν τις παγίδες, τα ρίσκα, τα συναισθηματικά κενά, τα αδιέξοδα, τις ματαιώσεις και το βαθύ ανικανοποίητο του μαζί. Ο πόθος, η έλξη, η σεξουαλική ορμή, ο εθισμός, τα σκοτεινά πάθη, οι ανασφάλειες, η περηφάνεια, η ζήλια, η απόγνωση, η προδοσία, η προσποίηση, η εκδίκηση – τίποτα δεν θα μείνει ανέγγιχτο σε αυτό το ερωτικό τετράγωνο, που παραμένει διαρκώς και με τις τέσσερις πλευρές ανοιχτές.

Γιατί να το δείτε: Πρόκειται για ένα έργο που μιλάει για τις σχέσεις, θέτει ερωτήματα αν είμαστε τελικά τόσο κοντά με τον άνθρωπο μας, αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό ή έχουμε απομακρυνθεί με συνέπεια να δημιουργούνται τριβές που ίσως κάποιες φορές να μην υπάρχει γυρισμός..

Η συγκεκριμένη παράσταση έχει μια φρέσκια, σύγχρονη σκηνοθετική ματιά και σε συνδυασμό με τις πολύ καλές ερμηνείες των τεσσάρων ηθοποιών, που έχουν καταφέρει να δομήσουν ολοκληρωμένους χαρακτήρες, κρατάει έντονα το ενδιαφέρον του θεατή. Από τη πρώτη σκηνή η παράσταση καταφέρνει να κεντρίσει τον θεατή παρακολουθώντας τους χαρακτήρες να ερμηνεύουν χωρίς μούτες, αλλά και να αλλάζουν με μαεστρία το έξυπνο σκηνικό που έχει στηθεί. Στα plus και η χρωματική παλέτα των κοστουμιών που είναι εναρμονισμένη με τη προσωπικότητα των χαρακτήρων. Όλη η παράσταση είναι προσεχτικά μελετημένη αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος.

Η παράσταση παίζεται κάθε Τετάρτη στις 20:00/ Πέμπτη στις 21:00/ Σάββατο καιΚυριακή στις 18:00Σεβάς Χανούμ στο θέατρο Σημείο

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος δίνει ξανά πνοή στη Σεβάς Χανούμ, με την Κωνσταντίνα Μιχαήλ στον ρόλο της θρυλικής τραγουδίστριας, στοθέατρο Σημείο.

Η συναρπαστική της ζωή ξετυλίγεται ξανά μέσα από έναν μονόλογο βασισμένο στη χειμαρρώδη συνέντευξη που έδωσε η ίδια στον ποιητή Γιώργο Χρονά.

Επί σκηνής, στο ρόλο του δημοσιογράφου, ο Ιάσονας Χρόνης

Η υπόθεση της παράστασης:

Το 1983 μία από τις ωραιότερες λαϊκές φωνές της ελληνικής δισκογραφίας, η Σεβάς Χανούμ, διηγείται την ιστορία της ζωής της σ’ ένα παλιό προσφυγικό σπίτι της Θεσσαλονίκης, στο κασετοφωνάκι του ποιητή και εκδότη Γιώργου Χρονά. Η “αμαζόνα” - όπως ήθελε να την αποκαλούν- του ρεμπέτικου τραγουδιού τού μιλά για τον φλογερό της έρωτα με τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον παρ ολίγον γάμο τους, για τον Πόντο, τη μεταπολεμική Αθήνα, τον Τσιτσάνη, την Μπέλλου, αλλά και για την αρρώστια και το παιχνίδι με τον θάνατο.

Κωνσταντίνα Μιχαήλ
Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ ως Σεβάς Χανούμ

Γιατί να το δείτε: Η παράσταση είχε ανέβει ξανά αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια και καθόλου άδικα. Πριν λίγες ημέρες είδα την παράσταση όπου η προσεγμένη σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου και η άψογη ερμηνεία της Κωνσταντίνας Μιχαήλ με έβαζε κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι της τραγουδίστριας που γεννήθηκε ως Σεβαστή Παπαδοπούλου και έγινε γνωστή ως Σεβάς Χανούμ.

Η Σεβαστή Παπαδοπούλου που έγινε γνωστή ως Σεβάς Χανούμ

Η ηθοποιός έχει μπει στο «πετσί» του ρόλου και απέναντι του ο θεατής θα δει την τραγουδίστρια που λίγο πριν το τέλος της είχε αποφασίσει να αφηγηθεί τη ζωή της στο δημοσιογράφο Γιώργο Χρονά. Το κοριτσάκι από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο, να τα βάλει με μεγάλα ονόματα της εποχής, να ερωτευτεί τον Στέλιο Καζαντζίδη και να πληγωθεί από ανθρώπους που η ίδια είχε ευεργετήσει. Ένας μονόλογος που κυλάει σαν νερό, και μία ερμηνεία που σηματοδοτεί την καλύτερη θεατρική στιγμή της Κωνσταντίνας Μιχαήλ.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00/ Κυριακή στις 20.00

SHARE