Βράζετε την κινόα σε ένα κατσαρολάκι για περίπου στα 20 λεπτά.
Σουρώνετε και αφήνετε στην άκρη. Μόλις κρυώσει προσθέτετε την κινόα και όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και ανακατεύετε για να πάει η γεύση παντού.
Στήνετε σε βαθύ πιάτο με τσέρκι για να κάθεται όρθια.
ΣΟΛΩΜΟΣ
Υλικά
Λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, αβοκάντο, ραπανάκι, άνιθος, σολομός καπνιστός, vinaigrette εσπεριδοειδών.
Εκτέλεση
Σε μια μπασίνα βάζετε όλα τα υλικά εκτός του σολομού και ανακατεύετε για να πάει η sause παντού. Στήνετε σε μακρόστενο πιάτο και βάζετε από πάνω 4 φέτες σολομό λίγο ελαιόλαδο και ξύσμα lime.
Για την vinaigrette εσπεριδοειδών: ελαιόλαδο, λευκό balsamico, μουστάρδα, πορτοκαλι, λεμόνι, μέλι, αλάτι,πιπέρι.
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα multi και ομογενοποιείτε.
Δοκιμάζετε να έχει μια ισορροπία για να μην σας βγει πολύ γλυκιά η πολύ ξινή
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΤΣΟΡΙΘΟ
Υλικά
Λευκά μανιτάρια, Λουκάνικο τσορίθο, ζωμός λαχανικών, κρασί, σκόρδο, μαϊντανός, ελαιόλαδο, αλάτι.
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι βάζετε τα μανιτάρια να σωταριστούν και αμέσως μετά ρίχνετε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες και αλατίζετε ελαφρά. Μόλις πάρουν χρώμα σβήνετε με σκορδόλαδο, κρασί και προσθέτετε μισή κουτάλια ζωμό λαχανικών.
Για το σερβίρισμα πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό και κόβετε και τρεις φετούλες ψωμί ψημένες.
Tip: Το τσοριθο είναι ένα λουκάνικο με ιδιαίτερη γεύση που δίνει γεύση σε όλο το πιάτο
Το ζωμό λαχανικών τον φτιάχνουμε καθημερινά στην κουζίνα του ZAF .
Επειδή στο σπίτι δεν συνηθίζουμε να φτιάχνουμε ζωμό με φρέσκα λαχανικά μπορείτε να δοκιμάσετε με έτοιμους κύβους μαγειρικής που έχουν στα super market .
ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ΠΙΠΕΡΙΑ
Υλικά
Μύδια ολόκληρα, φρέσκο κρεμμύδι, σκόρδο, κρασί, τσίλι πιπεριά, ζωμό λαχανικών, άνηθος, ελαιόλαδο, αλάτι.
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι η σε μικρό κατσαρολάκι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το φρέσκο κρεμμύδι το σκόρδο και την τσίλι πιπεριά. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά προσθέτετε τα μύδια και αφήνετε να τσιγαριστούν όλα μαζί για λίγο, σβήνετε με κρασί και αλατίζετε.
Προσθέτετε μισή κουτάλια ζωμό λαχανικών και αφήνετε να πάρουν μια βράση για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Σερβίρετε σε πιατέλα με βάθος για να μην χάσετε το ζουμάκι και πασπαλίζετε με φρέσκο άνηθο.
Tip: Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ
ΠΑΕΛΙΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ (με κρέας και θαλασσινά)
Υλικά
Κοτόπουλο φιλέτο, λουκάνικο τσοριθο, γαρίδες, μύδια, κρεμμύδι φρέσκο και ξερό, σκορδο, αλάτι, πιπέρι, σαφράν, κρασί, ζωμός κότας, μαϊντανός, τσίλι πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, βούτυρο.
Εκτέλεση