5 παραλίες κοντά στην Αθήνα για την πρώτη βουτιά στη θάλασσα

Πέντε παραλίες κοντά στην Αθήνα για την πρώτη βουτιά -Υπέροχα νερά και χαλάρωση

Στην Αθήνα μπορεί να βρει κανείς κρυμμένες παραλίες, ιδανικές για τις πρώτες βουτιές της σεζόν.

Με τη θερμοκρασία να έχει πια ανοδική πορεία και με τα Σαββατοκύριακα να μας «καλούν» σε αποδράσεις, ιδανικοί προορισμοί είναι οι παραλίες σε ελάχιστη απόσταση από το κέντρο της Αθήνα, με κρυστάλλινα νερά και ειδυλλιακά τοπία που αξίζει σίγουρα να απολαύσεις.

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, καιρού επιτρέποντος, είναι μια καλή ευκαιρία για εξόρμηση στις κοντινές παραλίες της Αθήνας και παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 5 προορισμούς, μεταξύ αυτών και άγνωστες, «κρυμμένες» παραλίες κάτω από βράχια για να ανακαλύψεις.

5 παραλίες κοντά στην Αθήνα για την πρώτη βουτιά στη θάλασσα

Θυμάρι

Με ψιλό λευκό χαλίκι, άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, η παραλία Θυμάρι είναι ένα μικρό και ήσυχο διαμαντάκι, ιδανικό για ξεκούρασηκαι βουτιές. Αποτελεί μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής και βρίσκεται λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια σε απόσταση περίπου μίας ώρας από το κέντρο της Αθήνας.

Μικρή Χαμολιά

Σε απόσταση περίπου μιας ώρας από το κέντρο της Αθήνας, τα κρυστάλλινα νερά της παραλίας Μικρή Χαμολιά περιμένουν να τα κολυμπήσεις. Η παραλία βρίσκεται μεταξύ Αρτέμιδας και Πόρτο Ράφτη και δεν είναι οργανωμένη, διατηρώντας έτσι τον φυσικό της πλούτο. Έχει βότσαλα και άμμο και σίγουρα αποτελεί δανικό προορισμό για τις πρώτες βουτιές σου.

Τσίου

Ο μικρός κολπίσκος στο Σούνιο είναι ό,τι πρέπει για ήσυχες και μοναχικές βουτιές και έχει απόσταση 45 λεπτά από την Αθήνα. Για να φτάσει κανείς στη μικρή παραλία χρειάζεται να περπατήσει στο μονοπάτι που οδηγεί από τον δρόμο στην ακροθαλασσιά και το τοπίο θα σε αποζημιώσει σίγουρα. Τα πεντακάθαρα νερά, η αμμουδιά και τα βράχια είναι μερικοί από τους λόγους που αξίζει να την επισκεφθείς. Τέλος, φρόντισε να προμηθευτείς νερό, καφέ και σνακ για όσο μείνεις εκεί.

Προσήλι

Η παραλία Προσήλι βρίσκεται στο Πόρτο Γερμενό και για να φτάσει κανείς εκεί πρέπει να κατευθυνθεί προς το Αλεποχώρι και έπειτα προς Ψάθα. Το τοπίο, μια βουνό και μία θάλασσα, θα αποζημιώσει κάθε κουρασμένο από την οδήγηση επισκέπτη. Η παραλία είναι μόλις μια ώρα από την Αθήνα και έχει κρυστάλλινα νερά.

Φωτογραφία: Shutterstock

Άγιος Πέτρος

Μια από τις παραλίες που αξίζει να επισκεφθείς είναι και η παραλία του Αγίου Πέτρου στο Σούνιο. Με απεριόριστη θέα και ένα μαγευτικό γαλάζιο φόντο θάλασσας-ουρανού, το τοπίο μοιάζει ειδυλλιακό. Φυσικά, μετά το πρώτο μπάνιο αξίζει να κάνει και μια βόλτα είτε στα γραφικά εκκλησάκια που βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από την παραλία, είτε στα στενά του Σουνίου, είτε στον Ναό του Ποσειδώνα.

 Φωτογραφία: Shutterstock/ Σούνιο