Πάσχα στο Αγκίστρι
Φωτογραφία: Shutterstock
ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Αγκίστρι: Πάσχα με νησιώτικο αέρα, στο πιο γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού -Τι να κάνεις, πού να φας


Το Πάσχα κάθε νησί έχει τη δική του μοναδική μαγεία και χωρίς καμιά αμφιβολία είναι η εποχή του χρόνου που αξίζει κανείς να αφήσει τη βαβούρα της πόλης και να απολαύσει την παράδοση σε κάποιο νησί. Ένα από αυτά τα νησιά είναι και το Αγκίστρι.

Ακόμη κι αν δεν το επιλέγουν πολλοί για το Πάσχα, αποτελεί ένα νησί του Αργοσαρωνικού που θα σου μεταφέρει την κατάνοιξη της εποχής, θα σε γεμίσει όμορφες εικόνες, καθαρό αέρα, ήσυχες και ξεκούραστες διακοπές αλλά επίσης θα σου δώσει τον πλούτο της φύσης, του πράσινου της γης του και το μπλε της θάλασσας του, έτσι απλά, απλόχερα.

Στο Αγκίστρι υπάρχουν τέσσερα χωριά τα οποία αξίζει να επισκεφθείς καθώς σε κάθε ένα από αυτά θα δεις και κάτι μοναδικό. Ένα από αυτά το Μεγαλοχώρι ή αλλιώς Μύλος. Αποτελεί και τη χώρα του νησιού, ακολουθούν η Σκάλα, τα Λιμενάρια και το Μετόχι.

Από τον Πειραιά καθημερινά υπάρχει κάποιο φέρι μποτ ή δελφίνι που θα σε οδηγήσει απευθείας στον παράδεισο του Αργοσαρωνικού και το ταξίδι σου δεν θα είναι παραπάνω από 2 ώρες. Αν πάλι σαλπάρεις με τελικό προορισμό σου την Αίγινα, σίγουρα πρέπει να κάνεις μια στάση στο Αγκίστρι, έστω και για μονοήμερο.

Τι να κάνεις και πού να πας στο Αγκίστρι

Ζωοδόχος Πηγή

Χωρίς καμιά αμφιβολία, άπαξ και επισκεφθείς το Αγκίστρι για το Πάσχα, η εκκλησία Ζωοδόχος Πηγή πρέπει να μπει στη λίστα σου. Η Μητρόπολη του νησιού βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι και οι τοιχογραφίες της θα σου φέρουν δέος. Οι λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι μαγικές ενώ την Παρασκευή μετά το Πάσχα πραγματοποιείται στη χάρη της το πιο γνωστό πανηγύρι.

Φωτογραφία: Shutterstock

Τα ηλιοβασιλέματα στο Αγκίστρι είναι αλλιώς

Μιας και έχετε φτάσει στο Αγκίστρι και έχετε απολαύσει τις βόλτες σας στα γραφικά χωριά, έχετε δει τον εντυπωσιακό ναό της Ζωοδόχου Πηγής, κάντε μια βόλτα ως το Κάστρο και απολαύστε το πιο ρομαντικό και ροζ ηλιοβασίλεμα που έχετε αντικρίσει ποτέ. Ο ήλιος χάνεται στη θάλασσα καθώς δύει και τα χρώματα βυθίζονται στο απέραντο σκούρο μπλε ουρανού και θάλασσας.

Φωτογραφία: Shutterstock

Αξίζει επίσης κανείς να απολαύσει τη βόλτα του στον οικισμό της Σκάλας, μόλις ένα χιλιόμετρο από το λιμάνι. Εκεί, υπάρχει ποικιλία σε καταστήματα, καφέ αλλά διαθέτει και την περίφημη παραλία Χαλικιάδα, την πιο όμορφη του νησιού. Αν ο καιρός ευνοήσει αξίζει μια βουτιά στα νερά της, ειδάλλως, ο περίπατος στην ακροθαλασσιά αποζημιώνει και με το παραπάνω.

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων

Ο ναός των Αγίων Αναργύρων βρίσκεται σε αυτήν επίσης την περιοχή. Πρόκειται για έναν ολόλευκο ναό, με τον τρούλο του να ξεχωρίζει μιας και έχει ένα υπέροχο γαλανό χρώμα.

Γλυκό στην πιο «γλυκιά γωνιά»
Και πώς αλλιώς μπορεί να κλείσει μια ημέρα αν όχι με γλυκό και θέα τη θάλασσα; Το copa cabana σερβίρει το πιο ζουμερό και λαχταριστό cheesecake ενώ αν είσαι λάτρης της σοκολάτας, το pancake θα σε αποζημιώσει σίγουρα!

SHARE