Ανακαλύψτε την απόλυτη γαλήνη και ηρεμία σε ένα άγνωστο - παραλίμνιο χωριό της Ελλάδας
Η Μικρολίμνη είναι ένα μοναδικό μικρό χωριουδάκι
19|10|2023 09:51
SHARE
ΤΑΞΙΔΙ

Ανακαλύψτε την απόλυτη γαλήνη και ηρεμία σε ένα άγνωστο - παραλίμνιο χωριό της Ελλάδας


Ενα χωριό στη Βόρεια Ελλάδα σας περιμένει να το ανακαλύψετε.

Βρισκόμαστε στη Φλώρινα και πιο συγκεκριμένα στις όχθες της Μικρής Πρέσπας, η οποία έχει να μας προσφέρει πολύτιμες, μαγικές εικόνες, γεμάτες ηρεμία, καταπράσινη φύση, σπάνια είδη πουλιών και βέβαια αυθεντικούς και αξιαγάπητους ανθρώπους.

Η Μικρολίμνη είναι ένα μοναδικό μικρό χωριουδάκι στα 850 περίπου μέτρα υψόμετρο το οποίο από την ονομασία του και μόνο κατανοεί κανείς τη θέση που κατέχει στις ξεχωριστές Πρέσπες.

Στην είσοδο του χωριού, η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου με τον ξεχωριστό πορτοκαλί χρωματισμό, στέκεται φρουρός όλης αυτής της μικροσκοπικής ομορφιάς που αντανακλά ο τόπος.

Αμέτρητα σπάνια είδη ζώων την προτιμούν και κατοικούν γύρω της όπως κορμοράνοι, σπάνιοι ερωδιοί, μα και νερόφιδα και τόσα ακόμα είδη υδρόβιων πτηνών και ψαριών, βρίσκοντας την ηρεμία που τους αρμόζει μέσα σε μια περιοχή που προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες και νόμους της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.

Απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα από την πόλη της Φλώρινας, όμως είναι τόσο αυθεντική και ήρεμη μέσα στη ζωντάνια των ανθρώπων της, που πραγματικά εντυπωσιάζει τους επισκέπτες.

Τα λιγοστά, στενά, πέτρινα σοκάκια της με τα υπέροχα σπίτια των λιγοστών κατοίκων της, δεν ξεπερνούν τις μερικές δεκάδες άτομα στο σύνολό τους χειμώνα ή καλοκαίρι.

Από την Μικρολίμνη μπορεί κανείς να δει το μικρό νησάκι Βιδρονήσι, για μια από τις μεγαλύτερες αποικίες κορμοράνων ολόκληρης της περιοχής, όπου ευτυχώς η πρόσβασή σε αυτό είναι απαγορευμένη.

Δείτε το υπέροχο βίντεο της ομάδας Travel Inspiration

SHARE