Νησί Παναγίας Παξών/Φωτογραφία: Shutterstock

Eνα νέο βιβλίο αποθεώνει την Ελλάδα -Ποια χωριά και νησιά ξεχωρίζει

«Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα μπορεί να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε μια καρτ ποστάλ».

Έτσι ξεκινάει το υπέροχο αφιέρωμα που κάνει η DailyMail για το βιβλίο Wild Guide Greece των Sam Firman και Nick Hooton, που δημοσιεύεται από τον εκδοτικό οίκο Wild Things Publishing, ενός νέου οδηγού που χαρτογραφεί την "υπέροχη άγρια πλευρά" της Ελλάδας.

 Το βιβλίο Wild Guide Greece των Sam Firman και Nick Hooton

Eιδικότερα, το βιβλίο παρουσιάζει μια συλλογή γεμάτη με φωτογραφίες που απεικονίζουν περισσότερα από 1.000 παραδεισένια μέρη της χώρας μας - πολλά από τα οποία είναι ελάχιστα γνωστά - στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα πολλά νησιά, μαζί με λεπτομερείς οδηγίες και πληροφορίες για το πώς να επισκεφθούν οι τουρίστες αυτές τις τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των συντεταγμένων του χάρτη.

Τα μέρη που παρουσιάζονται περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα μοναστήρια των Μετεώρων, την Κέρκυρα και ένα μαγευτικό νησάκι που βρίσκεται στα ανοικτά των Παξών.

Οι συγγραφείς σημειώνουν: "Αυτό το βιβλίο είναι μια συλλογή από άγρια σημεία πορείας, αλλά ένα ταξίδι αποτελείται από περισσότερα. Σε αμέτρητες περιπτώσεις βρεθήκαμε να περνάμε ανάμεσα σε ορεινά χωριά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, με το χαμηλό φως να παρατείνεται στα φαράγγια, αναρωτώμενοι αν πρέπει απλώς να αναθεωρήσουμε τον προορισμό μας. Δεδομένου του σημερινού μποναμά ταξιδιωτικών βιβλίων και ιστολογίων, είναι εκπληκτικό το πώς οι τόποι μπορούν ακόμα να παραμένουν άγριοι”.

Συμπληρώνοντας μια συμβουλή, οι συγγραφείς λένε: "Αν μπορείτε, πάρτε μαζί σας μια σκηνή, μια αιώρα ή μερικές τοπικές λιχουδιές και παραμείνετε περισσότερο". απόκοσμη ομορφιά της Ελλάδας…

Δείτε κάποια από τα χωριά και νησιά της Ελλάδας που ξεχωρίζει το βιβλίο:

Μετέωρα, Καλαμπάκα

Πρασονήσι, Ρόδος

Παραλία του Ντάμου, Πελοπόννησος

Φυροπόταμος, Μήλος

Κιόνι Ιθάκης

Νησί Παναγίας Παξών

Μονή Κηπίνας στο χωριό Καλαρρύτες στα Τζουμέρκα της Ηπείρου

Η παραλία Σπηλιά της Σκοπέλου

Το Ακρωτήριο Δράστης στο βορειοδυτικό σημείο της Κέρκυρας

Πάντα Βρέχει, Ευρυτανίας

Μπάλος, Κρήτη

Τα Σπήλαια των Διδύμων στην Αργολίδα

Tύμφη

Φωτογραφίες: Shutterstock