Palazzo Trussardi
Palazzo Trussardi
16|12|2022 07:01
SHARE
PALAZZO TRUSSARDI

Το comeback του Palazzo Trussardi -Μέσα στο εσωτερικό του πρώτου αυθεντικού concept store


Ο οίκος Trussardi ενισχύει τους δεσμούς του με την πόλη του Μιλάνου με την επαναλειτουργία του Palazzo Trussardi, ενός lifestyle hub μόδας, γαστρονομίας και πολιτισμού, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης δίπλα στην όπερα La Scala.

Το Palazzo Trussardi, το οποίο άνοιξε αρχικά από τον ίδιο τον Nicola Trussardi το 1996, αναγεννήθηκε με ένα εντυπωσιακό νέο concept, το οποίο χαρακτηρίζεται από την αντίθεση μεταξύ της κληρονομιάς του κτιρίου και του σύγχρονου σχεδιασμού.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που πετύχαμε μαζί με τους αρχιτέκτονες και την ομάδα μας. Είναι επίσης τιμή μας που έχουμε τον διάσημο σεφ Giancarlo Perbellini στο τιμόνι των δύο νέων γαστρονομικών μας εμπειριών. Το Palazzo Trussardi είναι και πάλι πολύ ζωντανό, ενσαρκώνοντας το πνεύμα της νέας εποχής του οίκου Trussardi: συμμετοχή, διαχρονικότητα, μοντέρνα κομψότητα. Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί τα εγκαίνια ενός πραγματικά αστικού έργου», δήλωσε ο Sebastian Suhl, CEO της Trussardi.

Το Palazzo Trussardi στο Μιλάνο, ένα αυθεντικό concept store.

Το Palazzo Trussardi ήταν πάντα ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης στο κέντρο του Μιλάνου- ένα από τα πρώτα πραγματικά concept stores στον κόσμο, που συνδυάζει τη μόδα με το design και το φαγητό. Το κτίριο λειτουργούσε επίσης ως χώρος για καλλιτέχνες και design objects - θολώνοντας τα όρια μεταξύ μόδας και πολιτισμού, εισάγοντας έτσι το πρώτο lifestyle concept του είδους του.

Ένα μέρος για δείπνο πριν και μετά την όπερα, για ένα aperitivo και για τους ταξιδιώτες και τους ντόπιους για να ανακαλύψουν ένα αντικείμενο Trussardi για την γκαρνταρόμπα τους ή απλά να αγοράσουν ένα νέο έργο τέχνης. Η επαναλειτουργία του Palazzo Trussardi αναζωογονεί αυτό το πνεύμα της νέας εποχής του Trussardi, καθιστώντας το και πάλι ένα lifestyle spot για την πόλη του Μιλάνου και όχι μόνο.

Το νέο Palazzo Trussardi φιλοξενεί το εμβληματικό κατάστημα του Οίκου και δύο γαστρονομικές εμπειρίες

Το νέο Palazzo Trussardi φιλοξενεί το κατάστημα-ναυαρχίδα του οίκου και δύο γαστρονομικές εμπειρίες σε συνεργασία με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Giancarlo Perbellini, το καφέ Trussardi by Giancarlo Perbellini στο ισόγειο και το εστιατόριο Trussardi by Giancarlo Perbellini στον πρώτο όροφο.

O chef Giancarlo Perbellini που υπογράφει το μενού
Το Café Trussardi του Giancarlo Perbellini στο ισόγειο και το Ristorante Trussardi του Giancarlo Perbellini στον πρώτο όροφο.

Το Café Trussardi by Giancarlo Perbellini είναι ένας απλός αλλά σύγχρονος χώρος εστίασης. Από πρωινό μέχρι κοκτέιλ μετά το δείπνο με ιδιαίτερη έμφαση στα φρέσκα, εποχιακά υλικά. Το Ristorante Trussardi by Giancarlo Perbellini βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Palazzo Trussardi και προσφέρει μια σύγχρονη εκδοχή της ιταλικής οστερία, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει την πολυτέλεια και την τεχνική με τη φαντασία και τη μνήμη.

Η φιλοσοφία σχεδιασμού του Palazzo Trussardi

Το Palazzo Trussardi επανασχεδιάστηκε από μια ομάδα αρχιτεκτόνων, καλλιτεχνών και σχεδιαστών και το αρχιτεκτονικό στούντιο bplus.xyz με έδρα το Βερολίνο.

Το bplus.xyz, που επιλέχθηκε από τον οίκο για τη συνεργατική φιλοσοφία τους, ξεκίνησε την ανακατασκευή του palazzo αποκαλύπτοντας τα θεμέλια του κτιρίου. Ξεκινώντας με ό,τι υπήρχε ήδη, η ιστορία του Palazzo λειτούργησε ως δρόμος για τον επανασχεδιασμό του, στον οποίο το στούντιο πρόσθεσε «αγνά» υλικά.

Σπανιότητα και την απλότητα
Φυσικά υλικά

«Αφαιρέσαμε γυψοσανίδες και πλαστικά και μέσα στη γυμνή δομή βρήκαμε πέτρα και χώμα, μαρμάρινους τοίχους και δάπεδα από terrazzo - τα οποία χρησίμευσαν ως αφετηρία για την εισαγωγή της ιδέας της υλικής ειλικρίνειας", εξηγεί το αρχιτεκτονικό γραφείο bplus.xyz.

Ο χώρος

Ένας τοίχος με ράφια και καθρέφτη μήκους 25 μέτρων, τοποθετημένος έτσι ώστε να κόβει διαγώνια το ισόγειο, είναι το κεντρικό σημείο του χώρου. Ο καθρέφτης παίρνει το σχήμα του από τον δημόσιο χώρο που ευθυγραμμίζει και αντανακλά την Piazza della Scala. Το εσωτερικό του κτιρίου διαιρείται μεταξύ του καταστήματος και του Café Trussardi.

Στο επίκεντρο του χώρου βρίσκεται ένα ράφι μήκους 25 μέτρων με αντανάκλαση σε καθρέφτη.
Σκαμπό από μπετόν διαμορφώθηκαν από εργοστασιακά απόβλητα

Αρχιτεκτονικά είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε όλα να ρέουν μέσα και να δημιουργούν μια απρόσκοπτη εμπειρία μεταξύ φαγητού και μόδας. Έτσι το κατάστημα Trussardi, το Café Trussardi by Giancarlo Perbellini και το Ristorante Trussardi by Giancarlo Perbellini συνδέονται με οπτικό διάλογο μέσω ενός μοναδικού οριζόντιου και κάθετου περάσματος στο κέντρο του χώρου.

Βαθμονομημένος για τους διαφορετικούς χώρους, ο φωτισμός ξεκινά απαλά στο κατάστημα, πιο ζεστά στο καφέ, που συμπληρώνεται με φυσικό φως από τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, και τελειώνει ακόμα πιο ζεστά στο εστιατόριο στον επάνω όροφο.

Φωτογραφίες: Instagram chef Giancarlo Perbellini, Trussardi

SHARE