Δασκαλειό / Φωτογραφία: shutterstock

Η μικρή όαση της Αττικής με τις ειδυλλιακές παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια του να ζει κανείς στην Ελλάδα είναι οι αναρίθμητες επιλογές για δροσερές βουτιές σε ειδυλλιακές παραλίες που προσφέρει η πλούσια ακτογραμμή της χώρας μας.

Ωστόσο, είναι σχετικά διαδεδομένη η αντίληψη πως σε σχέση με άλλες περιοχές, οι παραλίες της Αττικής υστερούν σε φυσική ομορφιά. Όπως αποδεικνύεται αυτός είναι ένας αβάσιμος μύθος, καθώς σιγά σιγά ανακαλύπτονται όλο και περισσότερα παραθαλάσσια «διαμάντια» σε απόσταση αναπνοής απ' την Αθήνα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η όμορφη συνοικία του Δασκαλειού, σε απόσταση μόλις 50 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας. Χτισμένο σε ένα λόφο της Κερατέας, το Δασκαλειό αποπνέει μια νησιώτικη ατμόσφαιρα, με τα λευκά σπιτάκια και τους ανθισμένους κήπους να στολίζουν τις πλαγιές του με χρώμα και ζωντάνια.

Ο γραφικός συνοικισμός αποτελείται από τρία λιμανάκια με καταγάλανα νερά που πλαισιώνονται από εντυπωσιακά βράχια. Ο πιο γραφικός από τους τρεις κόλπους είναι το Δεύτερο Λιμανάκι, το οποίο αποτελείται από μια παραλία στρωμένη με ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά. Τα τελευταία χρόνια η παραλία φιλοξενεί και ένα beach bar που εξυπηρετεί όσους θέλουν να απολαύσουν ένα ποτό μετά τη βουτιά τους, το οποίο ωστόσο είναι διακριτικό και δεν διαταράσσει την ηρεμία του ευρύτερου τοπίου. Υπάρχει επίσης αρκετός χώρος για να απλώσουν την πετσέτα τους όσοι προτιμούν να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης μακριά από τα πλήθη.

Αν ψάχνετε κρυστάλλινα νερά, επιλογές για καλό φαγοπότι και μια οικογενειακή ατμόσφαιρα, το όμορφο Δασκαλειό είναι ο ιδανικός προορισμός για μπάνιο η μία μονοήμερη εκδρομή.