fbpx Διακοπές με το δικό σου σκάφος -Ο πιο άνετος και ασφαλής τρόπος να γυρίσεις τα ελληνικά νησιά | BOVARY
Γυναίκα σε γιοτ
Φωτογραφία: Shutterstock
08|07|2020 10:15
SHARE
GREEK SUMMER

Διακοπές με το δικό σου σκάφος -Ο πιο άνετος και ασφαλής τρόπος να γυρίσεις τα ελληνικά νησιά


Aν οι διακοπές με σκάφος είναι κάτι που πίστευες πώς δεν είναι για σένα, σκέψου το ξανά: εσύ και η παρέα σου για λίγες μέρες μακριά απ’ όλα και απ΄όλους, να ταξιδεύεις στα καταγάλανα νερά και να ανακαλύπτεις νέους προορισμούς στην ειδυλλιακή ελληνική πολυνησία.

Τα τελευταία χρόνια το σκάφος ή ιστιοπλοϊκο γίνεται ένας όλο και πιο δημοφιλής τρόπος διακοπών, καθώς σου προσφέρει πολλές δυνατότητες, ανέσεις και προδιαγραφές ασφάλειας, αλλά πάνω απ’ όλα την ελευθερία που τόσο ζητάς στις διακοπές σου.

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, οι διακοπές σε σκάφος είναι μια οικονομική λύση, προσιτή σε όλους και όχι μια πολυτέλεια για λίγους. Ιδανική για μικρές ή μεγάλες παρέες, αλλά και για οικογένειες, καθώς συγκεντρώνει πολλές δυνατότητες στον ίδιο χώρο και με αρκετά λογικό κόστος, αν σκεφτείς τα έξοδα που γλιτώνεις σε μετακινήσεις, φαγητό και άλλες δραστηριότητες. Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείς να βρεις πολύ συμφέροντα πακέτα με προσφορές και χαμηλότερες τιμές.

Και επειδή η εποχή που διανύουμε λόγω του Covid-19 απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και προδιαγραφές ασφάλειας, οι διακοπές με σκάφος αποτελούν την πιο σίγουρη λύση για το φετινό καλοκαίρι. Οι εταιρείες που νοικιάζουν σκάφη έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, ενώ είναι σημαντικό ότι ταξιδεύεις με άτομα που γνωρίζεις και πάνω απ’ όλα χωρίς το ρίσκο των μεταφορικών μέσων, πλοίων κλπ.

Πριν επιλέξεις το ιδανικό σκάφος, φρόντισε να επιλέξεις κυρίως την παρέα που είναι κατάλληλη για τέτοιου είδους διακοπές, μιας και θα περνάτε μεγάλο μέρος του ταξιδιού μαζί στον ίδιο χώρο. Οι διακοπές με σκάφος προϋποθέτουν καλή οργάνωση, συντονισμό, σωστό μοίρασμα των εργασιών και αρμοδιοτήτων.

Μόλις κλείσει ο αριθμός των ατόμων, το επόμενο βήμα είναι τι σκάφος εξυπηρετεί καλύτερα εσένα και την παρέα σου, πόσα μέτρα, πόσες καμπίνες, μπάνια κλπ. Μπορείτε να επιλέξετε ένα μικρό σχετικά σκάφος που θα μανουβράρεται πιο εύκολα ή ένα καταμαράν για περισσότερες ανέσεις και χώρο.

Τα πλεονεκτήματα

Οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό, είναι μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσεις τη φύση στο έπακρο: την αίσθηση του καθαρού αέρα, την επαφή με τα καταγάλανα νερά, τη μαγεία να ανακαλύπτεις καινούρια φυσικά τοπία, απόκρυφες παραλίες και κολπίσκους που δεν είναι προσβάσιμοι από την ξηρά. Αυτή είναι η πραγματική πολυτέλεια. Για λίγες μέρες, μακριά από τη φασαρία της πόλης, ξυπνάς, κοιμάσαι και ζεις στη φύση, στο πιο eco friendly μέσο που μπορείς να ταξιδέψεις.

Ελευθερία και απόλυτη χαλάρωση

Στις καλοκαιρινές διακοπές, αυτό που πραγματικά ψάχνεις είναι η αίσθηση της ελευθερίας. Σε ένα ιστιοπλοϊκό εσύ αποφασίζεις πότε θα ξυπνήσεις, πότε θα φας και πού θα πας. Έχεις την αυτονομία να ταξιδεύεις όπου θέλεις, χωρίς να σου βάζει κανένας πρόγραμμα και περιορισμούς. Να εξερευνήσεις καινούριους προορισμούς, να χαλαρώσεις σε μια παραλία με τις ώρες, να απολαύσεις ένα γεύμα που έχεις μαγειρέψει μόνος σου κοιτώντας το ηλιοβασίλεμα. Ο χρόνος είναι δικός σου και αποκτά άλλη αξία όταν έχεις την ελευθερία να τον διαχειριστείς όπως θέλεις.

Οδηγός η απλότητα

Η απλότητα είναι το κλειδί για τις διακοπές με σκάφος. Μια μικρή βαλίτσα με τα απαραίτητα αρκεί. Λίγα και άνετα ρούχα, καπέλο, σίγουρα κάποιο μαρκυμάνικο, αν έχεις κάποιο αδιάβροχο και εννοείται μαγιό και αντηλιακό με υψηλό δείκτη. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Η θάλασσα και τα πανέμορφα ελληνικά τοπία θα σε γεμίσουν με ξεχωριστές εικόνες και εμπειρίες.

Και αν μετά απ΄όλα αυτά δεν έχεις δεύτερες σκέψεις για τον τρόπο που θα κάνεις διακοπές φέτος το καλοκαίρι, μπορείς να ξεκινήσεις την ξενάγηση στο site της Thrace Yachting για να βρεις το σκάφος που θέλεις να νοικιάσεις. Στα πλήρως εξοπλισμένα ιστιοπλοϊκά και καταμαράν Dufour, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και καθαριότητας, ενώ οι επαγγελματίες skippers της εταιρείας, πάντα φιλικοί, διακριτικοί υπόσχονται το πιο άνετο και ευχάριστο ταξίδι.

Οργάνωσε τις διακοπές σου με σκάφος: Thrace Yachting | Perfectly equipped to enjoy the Greek Island

SHARE